Coverdesign let og ligetil

Snart får du flere designmuligheder i myBoD: med Coverdesign EASY og Coverdesign Collection tilbyder vi nye gratis skabeloner og unikke individuelle omslagsdesigns i easyCOVER.

11.06.2021 · BoD Generelt · Selvudgivelse · Udformning

Dit skræddersyede omslag i få trin

I myBoD kan du nemt lave et skræddersyet omslag til dit bogprojekt med blot få klik i online-værktøjet easyCOVER. Fra den 28.07.2021 får du mulighed for at vælge mellem Coverdesign Easy med fjorten nye skabeloner i forskellige farvevarianter samt den nye service Coverdesign Collection.

Nyt og eksklusivt: Coverdesign Collection byder på stærke motiver og genrespecifikke designs

Her kan du vælge mellem eksklusive, færdige designs med udtryksfulde motiver og professionel typografi til mange genrer. Helt specielt til din bog: Hvert design er unikt og vil kun blive brugt til ét bogprojekt. Stærke billedmotiver og billedkompositioner med spændende visuelle effekter gør dit bogomslag til et unikt blikfang. Coverdesign Collection indeholder genretypiske designs til krimi, romance eller fantasy samt non-fiktive designs med professionel typografi og klare former eller passende moderne designs til historier, poesi eller børnebøger. Det bogomslag, du vælger, er optimeret til visning i onlinebutikker og bliver tilgængeligt online for dig, så snart du har lavet det.

Eksempler på Coverdesign Collection:

De flotte Coverdesign Collection står kun til rådighed for én enkelt bog. Det betyder, at når du vælger et af disse designs, kan kun du benytte dig af det. Du får dermed et helt unikt cover til din bog, passende til genren!

Vi er vilde med vores nye designs til Coverdesign Easy!

Det nye easyCOVER lanceres med fjorten gratis designs, der er sammensat til forskellige genrer som romaner, krimi og thriller, fantasy og science fiction, børne- og ungdomsbøger eller guides og faglitteratur.

Alle Coverdesign Easy fås i 5 forskellige farvevarianter. Mange designs kan gøres unikke med dine egne billeder, men alle kan også bruges uden at tilføje billeder selv. Alternativt er der en frihåndsskabelon – et designområde, som kan bruges til at skabe dine egne designs. På den måde får du et bogomslag, der automatisk tilpasses til både format, bogudstyr og sideantal.

Design uden dine egne billeder:

Coverdesign Easy
Med disse 14 skabeloner kan du skabe dit eget bogcover passende til forskellige genrer.

Design med egne billeder:

Coverdesign Easy
De 14 skabeloner kan selvfølgelig også tilpasses, fx med dine egne billeder eller nye farver.

Eksempler på bøger med Coverdesign Easy:

De forskellige designs fungerer perfekt til serier, da du nemt kan tilpasse farven, så designet kun ændrer sig minimalt fra bind til bind.
I Danmark er et billede altid omfattet ophavsretten. Dog findes der efterhånden mange billeddatabaser, hvor man gratis eller billigt kan downloade billeder til licensfri brug.
Store billeder på bogomslag egner sig særligt godt til fagbøger.

Skabelon i frihånd

Nyt i easyCOVER: Skabelonen i frihånd! Et åbent designområde giver sammen med skrifttyper, figurer og dine egne billeder mulighed for at skabe helt individuelle designs. Formatet beregnes automatisk på baggrund af det valgte bogudstyr og bogens sideantal. Alle tilgængelige skrifttyper er testet, licensfri og optimeret til tryk.

Bruger du allerede easyCOVER og har et myBoD-projekt i gang?

Det skal du vide:

 • Der er foretaget en systemændring, så de nye designs og funktioner er tilgængelige fra den 28.07.2021.
 • easyCOVER vil være ude af drift i en periode den 27.07.2021.
 • De gamle easyCOVER-designs vil kun være tilgængelige indtil 26.07.2021. De kan vælges indtil da, og projekter med disse skabeloner skal være afsluttet til den tid.
 • Nye udgaver med de gamle designs er kun mulige online i easyCOVER indtil den 26.07.2021.
 • Projekter med en allerede frigivet forhåndsvisning af et gammelt easyCOVER-design kan stadig færdiggøres frem til den 31.08.2021 i myBoD.

Kommentarer

 • Kanon, – at der nu bliver flere muligheder for at lave et godt cover.
  Vi er jo nødt til at indrømme, at det ikke altid er indholdet af bogen. som alene sælger den; men også den gode indpakning, – det gode blikfang.
  Venlig hilsen

  • Hej Erik
   Det er nemlig helt rigtigt – coveret har også stor indflydelse på det samlede indtryk af bogen.
   Vi håber, du kan bruge det nye easyCover!
   Mange hilsner
   Liv

  • Hej Peter
   Tak for din meget positive kommentar 🙂 Vi håber, du kan bruge nogle af de nye covers!
   Mange hilsner
   Liv

 • Jeg er ret skuffet over at I har fjernet de gamle covers da jeg var i gang med et bogprojekt som nu er forsvundet så jeg skal lave det om, og nu kan jeg ikke få det til at se ud som jeg gerne vil. Jeg forsøger derfor at designe mit eget cover men jeg kan ikke ændre skriftstørrelse idet den tvinger mig til at bruge str. 14, hvilket er for stort. Jeg kan ikke ændre hvor titlen skal være placeret på bogryggen da jeg vil have den i midten og jeg får heller ikke lov at ændre tekstfarven til rød. Når jeg dobbeltklikket bliver teksten ikke markeret så jeg er nødt til at gøre det manuelt. Jeg vil gerne bruge New Times Roman men den skrifttype er der ikke og selv når jeg vælger en anden skrifttype bliver den ikke ændret. Og så kan man desuden ikke fortryde forrige handling, så hvis man laver en fejl må man lukke hele projektet ned og starte forfra. Jeg synes ikke at dette er “EASY”cover. Det gamle var meget nemmere for der er virkelig ikke mange af de værktøjer der virker. Og hvad med dem der udgiver bogserier med et hidtil fast coverformat? Skal de bare pludselig anvende et nyt så deres bøger får et helt andet udtryk?

  • Hej Henriette
   Tak for din kommentar. Vi arbejder konstant på at forbedre det nye easyCover og er glade for at få feedback.
   Vi har, inden det nye easyCover gik live, kommunikeret, at alle designs i det gamle easyCover skulle afsluttes inden det nye blev lanceret, da de desværre ikke kunne overføres.
   Vi er kede af, at du oplever problemer med programmet. Vi har lavet en anden blogartikel med tips til, hvordan man kan få det bedste ud af easyCover. Måske den kan hjælpe dig videre: Bogomslag: Tips og tricks til det nye easyCover
   Du er også meget velkommen til at kontakte vores kundeservice på info@bod.dk, og gerne med screenshots af problemerne.
   Hvis man allerede har en serie, hvor man har benyttet sig af de gamle designs, kan vi selvfølgelig også finde en løsning på det, så de kommende bøgers udtryk ikke afviger fra serien. I så fald kan man enten selv bruge frihåndsværktøjet til at designe et lignende omslag, eller kontakte vores kundeservice for at finde en anden løsning.
   Jeg håber meget, at det lykkes at bruge easyCover til at lave et flot omslag til din bog.
   Mange hilsner
   Liv

  • Hej Jesper
   Du finder easyCover, når du har startet et nyt bogprojekt i myBoD. Du kan åbne easyCover i stedet for at uploade en trykfil fra din computer.
   Mange hilsner
   Liv

  • Kære Sven

   Tak for din besked. easyCover finder du i vores udgivelsesportal myBoD. Når du har oprettet en bruger i myBoD og laver et bogprojekt der, får du mulighed for at bruge easyCover-softwaren.
   Hvis du har andre spørgsmål til bogudgivelse, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 33 37 87 77 eller info@bod.dk.

   Mange hilsner
   Dit BoD-team

Skriv et svar

*Obligatorisk felt