Hvordan udgiver jeg min bog?

Det kan være svært at finde hoved og hale i forlagsverdenen. Der findes store forlag, mikroforlag, medudgiverforlag og selvudgiverforlag, som varetager forskellige opgaver.

23.01.2023 · Mads Udgivelse

“Hvordan udgiver jeg min bog?” Det kan være svært at finde hoved og hale i forlagsverdenen. Der findes store forlag, mikroforlag, medudgiverforlag og selvudgiverforlag, som varetager forskellige opgaver.

I denne artikel vil jeg forsøge at give dig kompetente svar på typiske spørgsmål rundt om bogudgivelse. Vi går gennem alt fra at blive færdig med manuskriptet og omslaget til valg af type forlag.

I princippet kan enhver udgive sin bog. Det vigtige er blot at lære bogudgivelsens grundlæggende principper at kende for at få succes med udgivelsen!

Hvad vil jeg med min bog?

Dette er et af de vigtigste spørgsmål at stille sig selv. Lad os sige, at du har skrevet en bog med kostråd, og med den vil du gerne blive en anerkendt fitnesscoach. I så fald skal du overveje, hvilken udgivelsesvej der er den rigtige for dig. Det kan være givende at have et anerkendt forlag i ryggen, som giver dig ethos, og som også sørger for at lave det krævende grafiske arbejde.

Har du derimod skrevet en familiekrønike eller slægtshistorie, som det mest er din familie og måske den lokale egn, der har interesse i, kan du højst sandsynlig spare dig at lede efter et klassisk forlag til at udgive bogen, og i stedet udgive bogen med et selvudgiverforlag.

At udgive som selvforlag, dvs. som enmandsforlag, der udgiver egne bøger, er det mest krævende, og i langt de fleste tilfælde vil det klassiske eller et selvudgiverforlag være den bedste vej for langt de fleste.

Hvor kan jeg udgive min bog?

1. Det traditionelle forlag

Der findes forskellige mulige veje, en forfatter kan benytte sig af for at få udgivet sin bog. Den klassiske vej, hvor man får udgivet sin bog på et traditionelt forlag, er for mange den mest eftertragtede. Det er dog et nåleøje, og langt de fleste manuskripter, som sendes til forlagene, bliver afvist.

2. Selvudgiverforlag

Selvudgiverforlag som Saxo Publish og BoD er i de seneste år steget i popularitet. Som selvudgiver er der ikke nogen forlagsprofil, man skal passe ind i, og der er meget kort tid fra færdig manuskript til selve udgivelsen.

3. Selvforlag

En helt tredje mulighed er at grundlægge eget forlag til udgivelse af egne bøger. Her er man som forfatter ikke kun ansvarlig for at skrive bøgerne, men samtidig også at læse korrektur, redigere, lave bogsats, designe omslag, salg, markedsføring og bogholdning. Dette er uden tvivl den mest krævende vej.

Hvilken udgivelsesvej er den rigtige for mig?

Du har altså grundlæggende set tre muligheder for at udgive din bog; At udgive ved et klassisk forlag, at udgive med eget forlag eller at udgive med et selv- eller medudgiverforlag.

Anerkendelse

Der er mange ting at tage op til overvejelse, når du skal tage denne beslutning. Der er uden tvivl fordele ved at få udgivet ens bog ved et velrenommeret forlag, hvis navn alene bliver forbundet med kvalitet, og som allerede har en trofast læserskare.

Selve anerkendelsen ved at blive antaget af og udgivet ved et klassisk forlag er dermed i sig selv en blåstempling af den litterære kvalitet af din bog.

Med et traditionelt forlag i ryggen kan din udgivelse dermed få masser af medvind. Dog er et stort salg ingen garanti, når man får udgivet ens bog ved et større eller mindre forlag.

Royalty eller avance

Royalties eller avance er et helt andet spørgsmål. Dette skal du forhandle med forlaget, og det er ikke altid de største procentsatser, du kan forvente.

Får du udgivet din bog ved et selvudgiverforlag, f.eks. hos BoD, sætter du selv butiksprisen og dermed bestemmer du selv, hvor høj avance eller royalty du vil have pr. solgte bog.

Du skal dog være forberedt på at lægge et stykke arbejde i at lave den nødvendige markedsføring for at få gang i salget. Læs vores store artikel om, hvorden du kan markedsføre din bog.

Hvordan finder jeg et forlag?

Det foregår oftest sådan, at du kigger målrettet efter forlag, som udgiver bøger i stil med det manuskript, du selv vil have udgivet. Du finder disse forlag ved at holde øje med bøger, der minder om din, og hvilke forlag der udgiver dem.

Uopfordrede manuskripter

Vær opmærksom på, at der er mange forlag, som slet ikke tager imod uopfordrede manuskripter. Sammenligner man antallet af udgivne sammenlignet med indsendte uopfordrede manuskripter, er det en forsvindende lille andel af de indsendte, som rent faktisk udgives.

Forlagene har simpelthen ikke tid til at læse og vurdere det ufattelige antal manuskripter, der bliver sendt deres vej. Oftest løber oversættelser af internationale bestsellere og nye manuskripter fra etablerede forfattere af med de i forvejen sparsomme pladser i forlagspogrammerne.

Pitch din bog

Der tegner sig et billede af en forlagsverden, som er ekstrem svær at trænge ind i. Er du parat til at tage kampen op, handler det om ansøgningen. Du skal lave din research og sikre dig, at din bog er relevant for forlaget, og kunne forklare, hvorfor den er det.

Du kan ikke forvente, når du sender dit 800-sider lange monstermanuskript, at et forlag kan finde tid eller grund til at sætte sig ind i, hvad der er op og ned. Skriv derfor et brandgodt pitch til din bog, der forklarer, hvad der er på spil, og send sammen med det et uddrag af manuskriptet.

Et pitch skal indholde bogens titel eller arbejdstitel, et kort resumé af indholdet (i stil med bagsideteksten), såvel som en længere beskrivelse af projektet i sin helhed og en introduktion af dig som forfatter.

Hvordan laver jeg mit eget forlag?

Hvis du beslutter dig for at grundlægge dit eget forlag til at udgive dine egne bøger, skal du først og fremmest have egne ISBN, da en del af nummeret henviser til forlaget, hvor bogen er udgivet. Det er ganske enkelt og gratis.

ISBN

Du skal bare oprette en virksomhed, som er dit forlag, og med det får du de første 100 ISBN. Når de er opbrugt, kan du eksempelvis købe 1.000 ISBN for 350 kr. Det foregår gennem https://www.isbn.dk/.

Stregkoden med ISBN skal du huske at sætte på omslaget, og du skal huske at have ISBN i kolofonen, inden du sender din bog i trykken.

Tryk

Når du udgiver med eget forlag, skal du også tage stilling til, hvordan du vil lade dine bøger trykke. Det er ikke helt ligegyldigt, om du lader din udgivelse trykke i et oplag, eller om du vælger Scandinavianbooks BookBox-løsning, som er en mellemting mellem oplagstryk og print-on-demand, eller om du vælger ren print-on-demand med eksempelvis BoD.

Store oplag

Du får, potentielt set, den størst mulige indtægt ved at lade et stort oplag trykke (over 500 bøger). Her er prisen pr. trykte bog nemlig lavest. Du skal dog have en lagerløsning klar til opbevaring af oplaget, og du skal have en distributør til at få bøgerne ud i boghandlen og til læserne.

Det kan klares med eksempelvis DBK eller Dafolo. Du løber dog en risiko, for hvis ikke du kan afsætte hele oplaget, står du måske med flere hundrede bøger tilbage, som bliver til en udgift i stedet for indtægt.

BookBox

Hvis du er sikker på et salg på omkring 500 bøger er en løsning som Bookbox ideel. Ideen er det bedste fra begge verdner. Som navnet antyder skal du have en bogkasse (kan indeholde ca. 50 bøger) hos DBK.

ScandinavianBook sørger for at fylde bogkassen op automatisk, så du altid har et lille oplag klar til salg. Det hele får du til en trykpris, som hvis du trykkede oplag på 500 stk.

Hvis din bog viser sig at være en bestseller og sælge flere tusinde eksemplarer, er din fortjeneste dog i sidste ende mindre, end den ville have været, hvis du havde satset på et stort oplag.

Omvendt har ScandinavianBook dog et krav om et minimum antal solgte bøger om året, før de lader din titel overgå til ren print-on-demand, hvorefter trykprisen stiger betragteligt. Dertil kommer også månedlige lagerudgifter og titelgebyr hos DBK.

Print-on-demand

Hvis du vælger ren print-on-demand, f.eks. med BoD, er trykprisen pr. bog givetvis højere end de to ovennævnte, men der er til gengæld ingen løbende udgifter. BoD tager sig af tryk, distribution, afregning, og du kan have dine titler stående, i teorien, forevigt, uden at det koster dig noget.

Print-on-Demand er derfor ideelt, hvis du ikke ønsker at løbe nogen økonomisk risiko ift. at trykke bøger, som måske ender med ikke at blive solgt. Samtidig sparer du tid, da print-on-demand-processen fungerer helt automatisk ift. både tryk og distribution.

Hvordan udgiver jeg med et selvudgiverforlag?

Sidst men ikke mindst foreligger muligheden for at udgive din bog med et selvudgiverforlag eller medudgiverforlag. I de seneste år er antallet af forfattere, der vælger denne vej, steget betragteligt og stigningen fortsætter.

Selvstændig udgivelse

Den største fordel er, i modsætning til hvis du lavede dit eget forlag, at du ikke er nødt til at tage dig af det hele. Selvudgiverforlag udgiver med glæde dine bøger for dig og tager sig af alt fra katalogisering til distribution og afregning.

Der er nogle vigtige kriterier at have med i mente, når du skal vurdere, hvilket selvudgiver forlag, der passer bedst til dig.

1-tal

Er der et tilstrækkeligt stort udvalg af papirtyper og indbindingsformer? (paperback og hardcover)

Hvor bliver din bog tilgængelig? Overalt i boghandlen eller kun online?

Hvad tilbyder forlaget af markedsføringstiltag?

Kan du få den nødvendige hjælp til layout af forlaget?

Har andre forfattere haft gode erfaringer med forlaget? Det kan bl.a. ses på trustpilot.

Medudgiverforlag

Det er også vigtigt at tage stilling til, om du vil udgives af et med- eller et selvudgiverforlag. Medudgiverforlag som Forlaget Mellemgaard læner sig mere op af det klassiske forlag, mens du som forfatter stadig egenhændig skal stå for investeringen.

Da medudgiverforlagene sjældent har print-on-demand løsninger, er du ofte nødt til, udover at betale for layoutydelser, også at betale for startoplag, før de overhovedet kan gå i gang med at sælge bogen.

Selvudgiverforlag

Selvudgiverforlag som BoD eller Saxo Publish kan udgive din bog for så lidt som henholdvis 449 kr. (BoD: e-bog og pligteksemplarer inkluderet) og 499 kr (Saxo Publish: e-bog og pligteksemplarer ikke inkluderet). Det eneste vi kræver er, at du kan levere de trykklare filer. Vi tilbyder også layoutservices til dem, der gerne bare vil sende deres manuskript og få en professionelt udseende bog i hånden. Læs mere om vores layoutservices bogblokdesign og omslagsdesign.

Hvad er en bogudgivelse?

Med bogudgivelse forstår man, at en bogs indhold bliver gjort tilgængelig for salg. Det kan være som trykt bog, e- eller lydbog. For at dette kan lade sig gøre, skal forfatteren give et forlag lov til at mangfolddigøre, distribuere og sælge sin intellektuelle ejendom.

Dette gør forlaget eller selvudgiverforlaget i stand til at sætte bogen til salg i boghandlen. I en kontrakt kan retten til udnyttelse af værket være eksklusivt (det mest almindelige), hvorved forfatteren ikke kan udgive sit værk andetsteds, sålænge kontrakten med det første forlag stadig gælder.

Hvor lang tid tager det at udgive en bog?

Dette afhænger af, hvilken vej du tager. Det kan variere fra forlag til forlag.

Klassisk forlag

Ved et klassisk forlag kan selve beslutningen om, om et manuskript skal antages eller ej, trække ud. Herefter følger korrekturlæsning, redigering, opsætning osv., frem til det første oplag er trykt og leveret.

Rundt regnet vil det typisk tage et halvt år, hvis der er plads i udgivelsesprogrammet, men det vil som regel være planlagt et år eller mere i forvejen, så der kan gå år fra, at du er blevet antaget til, at selve udgivelsen finder sted.

Selvforlag

Som selvforlag skal du først have etableret dit distributionsnetværk og alt det praktiske. Herefter vil dine udgivelser dog kunne forløbe, som du planlægger dem. Du skal også overveje, hvad formålet med at grundlægge dit eget forlag er.

Nogle tror, at det, at der står et forlagsnavn på en bog, i sig selv skulle give bogen et kvalitetsstempel og øge salget. Det sker selvfølgelig med etablerede forlag, men det i sig selv at have et forlagsnavn, som ingen har hørt om, på et omslag har ikke nødvendigvis den ønskede effekt.  

Selvudgivelse

Selvudgivelse er uden tvivl den hurtigste vej fra færdig manuskript til udgivelse. Hvis du udgiver din bog med BoD kan din bog være tilgængelig i boghandlen inden for få dage. Den sikreste og hurtigste vej, hvis målet i sig selv er at få din bog udgivet, er at udgive med et selvudgiverforlag.

Hvordan forløber en bogudgivelse ved et forlag?

Har du glæden af at blive antaget af et klassisk forlag, får du en forfatterkontrakt til underskrivelse. Her bliver det klarlagt, hvilke rettigheder der er forbundet med udgivelsen, hvor stort honorar eller hvor høje royalties, du får pr. bog, og hvilke forpligtelser du har.

Det er vigtigt, at du taler med forlaget og sørger for at afklare alle uklarheder i forbindelse med udgivelsen af din bog. Det kan være spørgsmål om rettigheder, og hvordan kontrakten kan termineres, hvis forlaget f.eks. stopper med at lave nye oplag.

Hvis et forlag på overfladen ligner et klassisk forlag, men forlanger, at du selv skal betale noget forud for udgivelsen, har du ikke med et forlag i klassisk forstand at gøre. Det vil snarere dreje sig om et medudgiverforlag, der vil have forskud til at lade bogen trykke.

I det hele taget skal du være varsom på, hvilke aftaler du indgår, og gøre op med dig selv, hvad der er det vigtigste for dig. Er det vigtigt til at starte med bare at blive udgivet, så du får en fod indenfor forlagsverdenen?

At blive udgivet ved et velanset forlag kan give adgang til at blive udgivet der igen eller hos andre forlag. Nogle forlag vil f.eks. prøve at spise dig af med et for lavt honorar eller love gode royalties (men først når oplagsudgiften er dækket).

Det kan give mening at tage imod sådan et tilbud for på et senere tidspunkt, når du har vist, hvad du dur til, at stå i en position, hvor du bedre kan forhandle. 

Hvor lang tid tager det at blive udgivet ved et forlag?

Efter du har tilbragt tid på at researche, hvilke forlag kunne være aktuelle for dig, skal du være bevidst om, at selve udgivelsesprocessen ved et traditionelt forlag kan tage lang tid.

Det er ikke usædvanligt, at det tager 1-2 år, fra du er blevet antaget, til din bog bliver udgivet. Dette hænger sammen med, at forlag normalt opererer med et forårs- og efterårsprogram, som er planlagt god tid i forvejen.

Herefter går en redaktør i gang med grundigt at gennemarbejde dit manuskript. Flere passager vil formentlig skulle omskrives, og du kan forvente, at dit endelige manuskript vil ændre sig betragteligt, inden det udgives.

Efter gennemarbejdningen af teksten bliver bogopsætningen igangsat, hvor en professionel layouter sørger for, at din tekst bliver sat op efter de rigtige foreskrifter. Alt afhængigt af manuskriptets kompleksitet kan det være en mere eller mindre penibel process.

Parallelt med dette arbejder grafikeren på at lave et passende omslag, og markedsføringstiltag forberedes. Sluttelig går din bog i trykken og bliver udgivet.

Du skal være indstillet på, at en udgivelse med et forlag er et samarbejde, hvor redaktøren har det sidste ord. Hvis du til gengæld ønsker den fulde kontrol, er selvudgivning måske den rigtige vej for dig.

Hvordan foregår bogudgivelse hos et selvudgiverforlag?

Når du udgiver din bog gennem et selvudgiverforlag, forløber processen anderledes end ved et traditionelt forlag. Som selvudgiver går det som regel betydeligt hurtigere fra færdigt manuskript til udgivelse.

Du behøver ikke overbevise nogen kritiske forlæggere med en velskrevet salgstekst, og du skal heller ikke vente måneder på at få svar. Det får det måske til at lyde nemt, men du skal være forberedt på, at du selv har al ansvaret for at sikre, at kvaliteten af din bog lever op til læsernes forventninger.

Enkel oprettelse af bogprojekt

Hos selvudgiverforlag er der som regel mulighed for let og enkelt at oprette dit bogprojekt online. Hos BoD har vi delt processen op i få skridt, som får dig sikkert og trygt fra start til slut af udgivelsesprocessen.

Du bestemmer selv, om du vil gøre brug af vores professionelle layoutservices, om du vil bruge vores omslagsdesigner, easyCOVER, eller om du helt selv vil lave trykfilerne og uploade dem. Du kan vælge mellem 10 forskellige formater, om bogen skal være paperback, hardcover med lige eller rund ryg mm.

Som selvudgiver har du friheden til selv at bestemme nærmest alt, hvad din bog angår, mens du ved et traditionelt forlag skal indstille dig på, at forlaget også har noget at skulle have sagt om bagsideteksten, udformningen og salgsprisen.

Hos BoD kan du bl.a. bestille korrekturlæsning eller redigering af dit manuskript. Du kan også få hjælp af vores grafikere og layoutere til at lave dit omslag og din bogsats, så din bog i sidste fremstår professionel.

Print-on-demand

Få dage efter du har udgivet din bog med BoD, er den færdigkatalogiseret og klar til at blive bestilt af læsere, boghandlere og biblioteker. Da vi er specialiseret i print-on-demand, bliver din bog først trykt, når den bliver bestilt af enten dig eller læsere.

På den måde kan du udgive din bog uden at skulle investere i et stort oplag, som du måske potentielt set kunne tjene mere på, men samtidig risikere ikke at kunne afsætte.

Hvad koster det at udgive en bog?

På det danske marked variere priserne en del, og hvad selvudgiverforlag eller medudgiverforlag tilbyder er meget forskelligt. Den billigste løsning for at selvudgive en bog i Danmark er i øjeblikket BoD til 449 kr. Går du til et traditionelt forlag, bør du selvfølgelig ikke betale noget som helst!

En udgivelse med det hele, altså opsætning, omslagsdesign, korrektur og redigering koster, uanset hvad, mange penge. Forskellen på selvudgiver- og traditionelle forlag er blot, hvem der betaler.

Det varierer altså meget, hvad det koster at få udgivet en bog. Det afhænger af, hvilken vej du vælger. Der er forskellige måder at skære ned på udgifterne og stadig levere en bog i høj kvalitet.

Opsætning

Med lidt research kan du hurtigt lære at sætte en bog op i de gængse skriveprogrammer som Word eller Pages, så det ser overbevisende ud. Hvis du har en smule mere tålmodighed, kan du sætte dig ind i inDesign. Vi har skrevet et blogindlæg om at sætte manuskripter op i Word, samt lavet en video-tutorial, der trin for trin forklarer, hvordan du kan bruge Word til bogsats.

Omslag

Omslaget kan du lave gratis i vores easyCOVER-program. Dette er dog ingen erstatning for en grafisk designer, men omslaget får automatisk de rigtige mål, og med lidt sans for design, kan du sagtens opnå et ganske fint resultat. Læs mere i vores guide til easyCOVER.

Korrektur og redigering

Korrektur og redigering er og bliver det punkt, som jeg ikke vil anbefale at spare på. Du ser dig blind på dine egne fejl. Den eneste måde, du kan være sikker på, at din bog ikke er fyldt med dumme retskrivningsfejl og logiske fejlslutninger, er ved at få en dygtig redaktør til at se på din tekst.

Hvor meget tjener man på en bog?

Det er meget forskelligt, hvor meget forfattere tjener på deres bøger. En bogs omsætning afhænger dels af antallet af solgte eksemplarer, butiksprisen, og hvor meget forfatteren får pr. solgte bog. Alt afhængigt af forlaget får en forfatter som regel omkring 10-15 % i royalty pr. solgte bog.

Er der tale om en etableret forfatter, kan vedkommende forhandle sig til højere royalties, men som debutant eller forfatter, der ikke er slået igennem endnu, vil det være svært at forhandle sig til høje royalties.

Dertil kommer også bogens genre. Kan forlaget forvente et stort salg af en udgivelse, er det lettere at forhandle sig til en høj avance end hvis der er tale om en nichetitel, som rammer en meget smal målgruppe.

Som selvudgiver er der mulighed for at få en væsentlig højere avance pr. solgte bog. Langt de fleste steder sætter du som selvudgiver selv butiksprisen og bestemmer dermed selv, hvor meget du vil tjene pr. bog.

Du står dog alene med eventuelle udgifter for redigering, bogopsætning og omslagsdesign, så der skal sælges en del bøger, før disse udgifter er tjent ind igen. Markedsføringen og dermed betingelserne for, hvor godt bogen sælger, står du også selv for.

Det er altså vigtigt at være forberedt på som uafhængig forfatter, at det kommer til at tage økonomisk råderum, flere udgivelser, tid, arbejde og tålmodighed, før din drøm kommer til at blive en indtægt.

En forfatters indkomst er dog ikke kun bogsalg. Det er også honorarer i forbindelse med oplæsninger, foredrag og meget mere.

Hvad er mine rettigheder og forpligtelser som forfatter?

Har du skrevet og udgivet en bog, er du forfatter. I Skats øjne vil du dermed anses for at være selvstændig og dermed skal du selvfølgelig også betale skat af dine indtægter i forbindelse med bogsalg.

Som forfatter er du også ophav til din bog og dermed har du rettighederne til din bog. Visse rettigheder vil du dog i forbindelse med udgivelsen ved et traditionelt eller selvudgiverforlag være nødt til at afgive.

Min bog er udgivet – hvad så nu?

Denne tid er lige så spændende, som da du skrev bogen og op til selve udgivelsen. For nu er bogen endelig tilgængelig i boghandlen. Læsere kan nu købe og anmelde den!

Det er vigtigt at være indstillet på, at dit job ikke er færdigt, efter bogen er udgivet. Nu ligger arbejdet med fortsat at markedsføre bogen foran dig. Følg med i om den får anmeldelser og brug dem til at skabe mere omtale om din bog.

Markedsføring af din bog

Når du får udgivet din bog ved et traditionelt forlag, bærer forlaget meget af læsset for at markedsføre udgivelsen. Du må dog ikke læne dig tilbage og tro, at de bare klarer ærterne, og at din bog vil være at se overalt i boghandlernes udstillingsvinduer.

Bogmarkedet ændrer sig hele tiden og det samme gør læsernes købevaner. Antallet af læsere, der går ind i en boghandel for at få anbefalet en bog er væsentlig lavere end førhen. Der er mange faktorer i spil.

Hvis du allerede har udgivet din bog og vil læse mere om markedsføring, har vi skrevet et lang blogindlæg rundt om temaet markedsføring af bøger.

Forfatter

Kommentarer

  • Hej, jeg er i færd med en digtsamling, hvor jeg udruller og blotlægger mit eget liv som alkoholiker og de store konsekvenser det har. Jeg vil gerne udgive den, men netop qva alkohol er mit liv og økonomi i ruiner. Det er dog min opfattelse, at digtene vil finde stor genkendelse blandt andre og deres pårørende.

    • Hej Villy
      Først og fremmest er det virkelig sejt, at du vil stå frem med din historie!
      Hvis du ikke har det store budget, kan jeg anbefale dig at benytte dig af én af vores word-skabeloner, som du finder her under skabeloner: https://www.bod.dk/hjaelp/downloads.html
      Der kan du skrive dine digte ind i det format, du ønsker bogen skal have.
      Den billigste måde at udgive på er med BoD Classic til 449,-. Du kan starte bogprojektet i myBoD (https://my.bod.dk/), indtaste de nødvendige oplysninger og under upload skal du uploade manuskriptet som en PDF-fil. Til coveret kan du åbne vores online-værktøj easyCover direkte under upload-siden, og vælge en af vores gratis skabeloner.
      Du er velkommen til at skrive til os på info@bod.dk, hvis du ønsker yderligere hjælp.
      Mange hilsner
      Liv

      • Hej

        Jeg har nemlig skrive masser af en historie det handle om en pige hun er en stærk og hun er 15 år og hun rejse til Greek Ungarn sammen med sin lillebror og de er alene dernede i Greek Ungarn og deres bedsteforældre de er i Kroatien og pige hun møder en ung fyr og han er en venlig fyr men da de møde den en ung mand han er 20 år og skal de pas på han er en ond mand og har en Saw han prøver slået piges ven ihjel men det bliver godt til sidst inde det slutte af historie pige hun er rejse hjem til Danmark men også hun er blevet gravid tidlig alder og føde en søn så tidlig og hun er blive kæreste med ham den ung mand som han har en Saw men inde det slutte historie så ham den ung mand han er død han kører i den rød lys nede i Italien og pige og hendes ven de bliver kæreste steder for og han går lang tur fra Greek Ungarn til Danmark og han tager piges søn med ham og komme op til hendes hjem og aflevere til hende så de har fået vide han er stærke lille dreng han overlever som han er tidlig blev født og det handle om at pige hun har redde hendes vens liv der ham den onde mand han er ved at slået ham ihjel men han overlevere men jeg har skrev den på skrive maskine og bagefter skriver jeg den ind til computer til sidst er det mulighed den kan give udgiver bøger om hende ?

        Sara

        • Hej Sara

          Du kan sagtens udgive dine bøger, hvis du har skrevet dem ind på computer. For at lave en bog har vi brug for 2 PDF-filer: 1 bogbloksfil og 1 omslagsfil.

          Hvis du ønsker hjælp til dit bogprojekt, fx korrekturlæsning eller omslagsdesign, kan du se de forskellige muligheder her: https://www.bod.dk/forfatter/forfatterservices.html

          Du kan også sende os en mail på info@bod.dk, hvis du vil høre nærmere.

          Mange hilsner
          Liv

  • Hej BOD

    Jeg er næsten klar med min bog. Har i i nærmeste fremtid planer om en lettere måde at skrive ind stedet for i de skabeloner hvor side antal skal passe osv.
    Jeg finder dem vanskelige at arbejde med og ville ønske en simpel copy paste ind på en hjemmeside.

    Hilsen og tak fra Sten

    • Hej Sten

      Tak for din kommentar. Hvor er det spændende, at du næsten er klar med din bog. Når det kommer til at designe din bog eller sætte manuskriptet op, tilbyder vi forskellige muligheder. Den gratis og mest simple løsning er, at du tager udgangspunkt i en af vores Word-skabeloner og kopierer din tekst ind her. Du kan også bestille en af vores layoutservices, hvor det vil være en grafiker, der sætter din bog op. Hvis du gerne vil høre mere om dine muligheder, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 33 37 87 77 eller info@bod.dk, så finder vi en løsning, der passer dig.

      Mange hilsner
      Dit BoD-team

Skriv et svar

*Obligatorisk felt