Spring ud som forfatter!

Har du skrevet tekster eller historier, som nu ligger gemt på din laptop? Drømmer du om, hvordan det ville være, hvis andre kunne læse dine…

17.05.2019 · BoD Skriveprocessen

Skrivning er en kær hobby for mange. Ved hjælp af det skrevne ord kan du formidle dine tanker, fortælle om dine oplevelser eller lade fantasien få frit løb. Og det på en måde, som ikke nødvendigvis er mulig via det talte ord. Mange, der skriver, opdager på et tidspunkt, hvor vigtig skrivningen er for dem – og det fører måske til idéen om at dele sine tekster med andre. At dele sine tanker og idéer med andre kan i begyndelsen virke skræmmende. Du ved ikke, hvordan læserne vil reagere. Om de vil sætte pris på det, du har skrevet. Men det er præcis hvad dét at være forfatter handler om: at skabe debat, inspirere, evne at skabe nye verdener for læserne og dele viden. Du kan ikke vide på forhånd, hvordan din bog vil blive modtaget – kun ved at udgive den finder du ud af det.
Digitaliseringen har gjort det muligt at dele sine tanker og tekster via fx blogs og sociale medier. Det har ført til helt nye muligheder for kommunikation og interaktion. Men det er ikke altid nok – for nogle gange rækker idéerne til en hel bog. I de tilfælde er bogudgivelse i eget regi en perfekt mulighed. Du kan nemlig nemt og hurtigt gøre din bog tilgængelig i boghandlen på egen hånd. Selvudgivelse er en risikofri måde at udgive dine bøger på og et stadig mere populært alternativ for forfattere. Tryk på bestilling betyder lave udgivelsesomkostninger, og som forfatter bestemmer du selv over udgivelsen.
Udgiv dine bøger nemt og risikofrit.

Jeg vil være forfatter

Er lysten til at skrive blevet så stor, at du bare MÅ skrive – selv midt om ​​natten? Eller er karaktererne i din historie begyndt at føles levende? Så er det på høje tid at overveje din egen bogudgivelse! De vigtigste forudsætninger er at have konkrete idéer om indholdet, at skrive dem ned, ønsket om at udgive, en personlig fortællestil og masser af motivation. Alt det udgør et solidt fundament for skriveprocessen, som er det næste skridt i udgivelsesprocessen.

Selvudgivelse er nemmere end du tror

For mange mennesker er dét at skrive en vigtig og naturlig del af livet. Måske overvejer de slet ikke at dele deres tekster med andre. Jeg skriver bare til mig selv, for min egen skyld, tænker du måske – selvom der sikkert ville være interesserede læsere. Idéen om at udgive en bog er ofte kun en drøm, fordi det er svært at komme igennem nåleøjet på de traditionelle forlag.

Hvis dét at skrive er din store lidenskab, og du drømmer om at udgive din egen bog, så er det på tide at springe ud som forfatter og begynde at planlægge din egen bogudgivelse. At udgive en bog er meget nemmere, end du måske forestiller dig. Selvudgivelse åbner op for mange nye muligheder for forfattere – både i Danmark og internationalt – og så kræver det tilmed kun nogle få klik.

Find din genre og dit særlige emne

Der foretages en generel skelnen mellem skønlitteratur på den ene side og faglitteratur på den anden. Hvis du skriver fiktive kærlighedshistorier, krimier eller lignende, er skønlitteraturen din genre. Faglitteratur er faktabaseret og omfatter fx lærebøger, ordbøger, biografier og videnskabelige tekster. Som fagbogsforfatter skriver du måske i forbindelse med dit arbejde. Eller måske er du specialist på et bestemt område. Uanset om du skriver faglitteratur eller skønlitteratur, er det vigtigt at overveje, hvorfor du vil udgive din egen bog, og hvilke muligheder du har. For at din bog kan nå ud til så mange læsere som muligt, er det vigtigt, at indholdet er enestående og interessant. Overvej, hvad der gør din bog unik, og skriv den, så læserne finder noget nyt og fængslende – noget der giver dem lyst til at anbefale bogen til andre.

Tekstproduktion

Typisk har man som forfatter en idé om indholdet, inden skriveprocessen påbegyndes. Teksten udvikles og redigeres så i takt med, at skriveprocessen skrider frem. Det vigtige er skrivningen i sig selv: skriv alt ned, der bringer din historie fremad. Processen behøver ikke nødvendigvis at udvikle sig i henhold til den oprindelige plan eller slutte med et færdigt manuskript – måske kommer du på nye idéer undervejs i skrivningen, der får indflydelse på den endelige teksts indhold og form. Husk på, at du altid kan ændre, flytte og slette tekst bagefter, mens en tekst, der ikke engang eksisterer, ikke kan redigeres.

Del dine erfaringer med andre forfattere.

Søg inspiration

Selvom dét at skrive er din yndlingsbeskæftigelse, kan det føles som en næsten umulig opgave på de dage, hvor du mangler inspiration: det her er ingenting, ingen gider at læse det, det er bedre bare at lade være – tænker du måske. Hver forfatter oplever den slags svære faser, men der er ingen grund til at give op. Både de positive og de negative tanker kan have godt af at blive delt med andre – fx i en skrivegruppe eller på et skrivekursus. Støtte fra andre og gode diskussioner er vigtige, ellers kan forfatterskabet føles ensomt. Inspirationen findes ofte i mødet med andre.

Overbevis læseren med en professionel tekst

Finpudsningen af teksten er et vigtigt skridt i udgivelsesprocessen. Her anbefales det at få støtte af tekststærke folk. Det er en kendt sag, at man kan blive blind over for sine egne fejl og formuleringer. Som forfatter er du professionel inden for dit felt, og det er også sådan, du ønsker at fremstå over for læserne. Derfor er det vigtigt, at dit manuskript er gennemarbejdet. Bed derfor så mange læsere som muligt om at gennemgå din tekst og give dig feedback. Venner og familie kan sagtens fungere som testlæsere – men de er muligvis forudindtagede. Vi anbefaler derfor, at du gør brug af objektive testlæsere. Du bør fx overveje at kontakte en redaktør, som kan gennemgå din tekst i forhold til grammatik, stavning og tegnsætning, og som også giver dig en samlet feedback på dit sprog og tekstens kohærens. På baggrund heraf kan du arbejde videre med din tekst og gøre den helt skarp.

Udgivelse på egen hånd

Når du er så langt med dit manuskript, at du kan præsentere det for læserne, er du allerede kommet langt i udgivelsesprocessen. Udvikling fra idé til et decideret koncept, fra tanke til tekst, er en lang og til tider ret kompliceret proces, som du har investeret både megen tid og arbejde i. Nu er det tid til at afslutte projektet og gøre bogen tilgængelig i boghandlen!

Selvudgivelse er en nem, hurtig og effektiv måde at få din egen bog ud i boghandlen . I praksis betyder det, at enhver forfatter kan udgive sin egen bog uden at indholdet bliver kritiseret eller ændret. Som selvudgiver har du nemlig fuld kontrol over din bogs indhold, udformning, udgivelsesdato og salgspris og dermed din forfatteravance. Selvudgivelse har i de seneste år udviklet sig til en populær udgivelsesform. Mange uafhængige forfatteres bøger er sågar endt på bestsellerlister over hele verden. Mange forfattere, som også har udgivet deres bøger på traditionelle forlag, vælger at udgive på egen hånd – bl.a. på grund af den kunstneriske frihed. Samtidig giver uafhængig udgivelse forfatterspirer mulighed for at teste deres kunnen og udgive bøger, som måske ikke ville være kommet igennem forlagenes nåleøje.

I dag er det nemmere end nogensinde før at udgive sin egen bog, for selvudgivelsesplatforme tilbyder forfattere en komplet udgivelsesservice – med alt fra tryk til salg og distribution. Som forfatter behøver du ofte kun at indsende manuskript og bibliografiske oplysninger – disse sendes derefter til boghandlerne. Nu er din bog klar til tryk i det øjeblik, der indløber en bestilling.

Alle udgivelsesydelser under samme tag

BoD – Books on Demand er en full service-partner for alle uafhængige forfattere. Du kan både henvende dig til BoD, hvis du blot ønsker at trykke din bog til eget brug, og hvis du vil udgive din bog og sælge den i boghandlen. BoD har specialiseret sig i både print-on-demand, salg og distribution og kan derfor tilbyde forfattere alle nødvendige ydelser i forbindelse med en professionel bogudgivelse.

Til din bogudgivelse kan du vælge mellem vores to udgivelsespakker BoD Classic og BoD Comfort. BoD Classic anbefales, hvis du ønsker en nem og hurtig udgivelse i boghandlen, som du selv står for: du opretter din egen myBoD-bruger på www.bod.dk, påbegynder dit bogprojekt, vælger bogens udstyr, uploader bogblokken og omslaget, vælger en butikspris, accepterer aftalen og afgiver bestillingen online. Som forfatter vælger du selv bogens design, udformning og udgivelsestidspunkt.

Hvis du i stedet vælger BoD Comfort, får du desuden en personlig projektrådgiver, som hjælper dig gennem de forskellige trin i dit bogprojekt. Du kan sende os dine bogfiler pr. mail eller uploade dem via din myBoD-konto – din projektrådgiver vil derefter kontrollere filerne, inden bogen trykkes. Derefter trykker vi et prøvetryk af din bog og sender det til dig med posten til godkendelse. Hvis du godkender prøvetrykket, vil din bog blive udgivet, og du modtager fem eksemplarer af den trykte bog.

Alt efter behov kan du bestille forskellige forfatterservices til begge udgivelsespakker. Fx tilbyder vi professionelt design af bogens omslag, der passer til den pågældende genre. Du kan desuden bestille alt fra redigering og korrekturlæsning til illustrationer eller en komplet oversættelse. Du kan booke præcis de af vores forfatterservices, du har brug for til din bog og på den måde sammensætte en individuel udgivelsespakke.

Bogens vej til læseren

Når du har været igennem hele processen og endelig står med din bog i hånden, kan du være stolt af dig selv! Du har gjort et stort stykke arbejde, og det er fantastisk, at din bog nu er udgivet. Når du udgiver din bog via BoD, har du den fordel, at du hverken behøver at stå for katalogiseringen i boghandlernes bestillingssystemer eller salg eller levering til læserne – BoD tager sig af alt det for dig. Vi katalogiserer din bog i boghandlerne både i Danmark og internationalt – såvel den trykte bog som e-bogen. Når læseren bestiller din bog i boghandlen, sørger vi for, at din bog bliver trykt og sendt af sted til kunden. Vi tilbyder desuden gratis pligt- og anmeldereksemplarer.  Du kan følge med i salgsstatistikken for din bog direkte i din myBoD-konto og fokusere på markedsføringen – og på at skrive flere bøger. Tillykke, du er forfatter!

Skriv et svar

*Obligatorisk felt