Lav flotte e-bøger online

Billedbehandling, indholdsfortegnelser i flere niveauer eller forhåndsvisnings-fil til download er blot nogle af de nye funktioner i BoD easyEditor – onlineværktøjet, som gør det muligt…

Med BoD easyEditor er det nemt og helt gratis at udforme flotte e-bøger, og en række nye funktioner muliggør en endnu mere fleksibel og kreativ udformning. Du udformer og udgiver din BoD E-bog online, og BoD sørger for, at den er tilgængelig for dine læsere i alle vigtige onlineshops allerede efter 48 timer.

For at sikre, at den færdige ePub-fil er kompatibel med de forskellige e-bogslæsere – lige fra e-reader til tablet og smartphone – indeholder BoD easyEditor udelukkende funktioner og elementer, der er relevante for din e-bog. Dermed forbinder easyEditor såvel forhandlernes krav som BoDs tekniske know-how med den komfort, du normalt kender fra tekstbehandlingsprogrammer.

De følgende billeder viser, hvordan du opretter og udgiver din e-bog i blot fem trin og med et hav af layoutmuligheder. Klik på det enkelte billede for at se det i en større udgave.

1. TILFØJ INDHOLD OG OPRET KAPITLER

Du kan importere dit inhold til easyEditor på tre måder. Du kan vælge at importere komplette ePub- eller Word-filer, at skrive direkte i easyEditor eller at tilføje indholdet vha. copy & paste (kopiér/indsæt) fra et andet dokument. Indholdet opdeler du i kapitler for at sikre, at e-bogen bliver læsevenlig. NYHED: nu kan du også oprette indholdsfortegnelser i flere niveauer.

1.1 Kapitelstruktur
Du åbner indholdsfortegnelsen ved at klikke på ”Indhold” i den øverste menulinje. Her kan du oprette kapitler og ændre deres rækkefølge.

1.2 Indholdsfortegnelse
Vha. knappen ”Indstillinger” i den venstre menulinje kan du bestemme, hvor mange overskriftsniveauer, der skal medtages i indholdsfortegnelsen.

2. INDSÆT, REDIGÉR OG FORMATÉR TEKST

Kreativ og fleksibel udformning: easyEditor giver dig mulighed for at tilpasse dit indhold på flere måder. Du bestemmer fx selv, om du bruger de flotte færdige designs til udformningen af overskrifter og afsnit, om du formaterer alle elementer enkeltvis vha. menulinjen, eller om du definerer og fastlægger dit eget ønskedesign. Alt efter om du vælger en skrifttype med eller uden seriffer, udstyres e-bogen tilsvarende med en systemskrift med eller uden seriffer på de forskellige e-bogslæsere.

2.1 Brugerdefineret design
Overskrifternes skriftstørrelse, indrykkede afsnit eller linjeafstanden i brødteksten – med easyEditor kan du vælge at fastlægge dit egen design for din e-bog.
2.2 1-Click-Design
Så bliver det ikke nemmere! Uanset om du udgiver skønlitteratur, lyrik, fagbøger eller artikler, finder du i easyEditor flotte layoutvarianter, som passer til de enkelte genrer. Du klikker blot på det ønskede design, som automatisk bliver overført til alle kapitler i din e-bog.
2.3 Lokal tekstformatering
På samme måde som du formentlig kender det fra forskellige tekstbehandlingsprogrammer, kan du også formatere enkelte afsnit, tekstdele, ord eller tegn med easyEditor. I menulinjen finder du de forskellige muligheder. Du kan også uden problemer integrere tabeller med forskellige antal kolonner og linjer eller opstillinger med tal eller bogstaver i teksten eller udstyre bestemte dele af teksten med interne eller eksterne links.
2.4 NYHED: tilføj slutnoter
Via funktionen ”Indsæt” kan du tilføje slutnoter i slutningen af et kapitel.

3. TILFØJ OG REDIGÉR BILLEDER

Udover tekst kan du også tilføje billeder til din e-bog. Ved hjælp af et nyt billedbehandlingsværktøj kan du nemt og fleksibelt definere billedstørrelse og beskæring.

3.1 Upload billeder
Via knappen ”Billeder” kan du uploade billeder og efterfølgende tilføje billedtekst, billednavn og en kort billedbekrivelse.

3.2 Billedbehandling
For at redigere dine billeder dobbeltklikker du blot på det pågældende billede. I det menuområde, der derefter vises, kan du ved at klikke med musen dreje, spejle, flytte eller slette billedet. Du har desuden mulighed for at ændre billedets størrelse og definere udvalgte billedudsnit.

4. E-BOGENS FORSIDE

Har du selv designet din forside eller fået en anden til at gøre det? Så uploader du blot din færdige forsidefil til easyEditor. Hvis du endnu ikke har nogen forside, kan du nemt og bekvemt lave en med værktøjet easyCover.

4.1 Upload forside
Via menupunktet ”Omslag“ uploader du din færdige e-bogsforside i JPG-format.
4.2 Forsidedesign med easyCover
Med onlineværktøjet har du adgang til en række flotte forsidevarianter, som passer til forskellige genrer. Du vælger en variant, tilføjer hvis ønsket billeder og opretter i løbet af ingen tid en forside, som passer perfekt til din e-bog.

5. FORHÅNDSVISNING & FRIGIVELSEUDGIVELSE

Dine læsere er kritiske, og det bør du også være som forfatter. Derfor anbefaler vi en nøje gennemgang af forhåndsvisningen, inden du udgiver din e-bog. Har du tilføjet alle tekster og billeder, og er formateringerne som de skal være? Benyt den nye mulighed for at downloade forhåndsvisningen som ePub-fil. På den måde kan du se din e-bog på forskellige e-bogslæsere og dermed få et ”ægte” indtryk af den – nøjagtig som dine læsere senere vil kunne købe og se den.

5.1 Forhåndsvisning
Via funktionen ”Forhåndsvisning“ kan du se, hvordan din e-bog kommer til at se ud. Hvis du endnu ikke har uploadet en forside eller valgt en i easyCover, vil der blive vist en pladsholder.
5.2 Download af forhåndsvisning & udgivelse
Via Download-knappen i den øverste menulinje kan du downloade en forhåndsvisning af din e-bog som ePub-fil. Hvis alt er, som det skal være, udgiver du e-bogen ved at klikke på knappen “Udgiv”. Tilbage i myBoD skal du blot acceptere din kontrakt – færdig!
Efter frigivelsen tester vores medarbejdere, om e-bogen og metadataene lever op til forhandlernes krav. Din e-bog er i reglen tilgængelig i handlen inden for 48 timer.

Vi ønsker dig god fornøjelse med udformningen og held og lykke med din e-bogsudgivelse!

Kommentarer

 • Hej.
  Kan jeg også bruge jeres software til at skrive en e-bog selv om den ikke skal udgives?
  Vi skal have den liggende som gratis download på vores hjemmeside til at generere salgsleads:-)
  Med venlig hilsen
  Peter Sivebæk

  • Hej Peter
   Mange tak for dit spørgsmål. Når du laver en e-bog med BoD, er det til udgivelse, og vi sørger for, at den kan bestilles i alle relevante shops. Det er ikke muligt blot at få den til download på jeres hjemmeside.
   Mange hilsner Lisbeth

Skriv et svar

*Obligatorisk felt