BoD forfattercafé – online mødested om at skrive og udgive

Vi vil gerne invitere dig til en række digitale forfattercaféer - online mødesteder om at skrive og udgive.

Vi vil gerne invitere dig til en række forfattercaféer i løbet af året. Som supplement til at mødes fysisk på messer eller bogfestivaller rundt om i landet, skaber vi en BoD forfattercafé – et online mødested som et tilbud til dig som forfatter eller forlægger, hvor vi har mulighed for at dykke lidt dybere ned i nogle af de emner, der er relevante for at udgive i eget regi.

Vi planlægger i alt fire caféer, som selvfølgelig også er en oplagt lejlighed til at netværke og spare med andre forfattere og få svar på dine spørgsmål om at skrive og udgive generelt.

Her kan du læse om de to første arrangementer og om, hvordan du kan deltage:

Torsdag den 24.03.2022 kl. 19.00: forfatterrettigheder – rammen om det gode samarbejde

Når du udgiver med BoD, indgår vi dels en forfatterkontrakt og dels en bogkontrakt til hver enkelt af dine titler. Det gør vi primært for at sikre, at vi har en klart defineret ramme for vores samarbejde. Men hvad betyder det i praksis, og hvilke rettigheder giver det dig som forfatter?

I denne BoD forfattercafé sætter vi fokus på dine forfatterrettigheder. Hvordan forholder det sig med fysiske bøger, e-bøger og lydbøger? Hvor længe gælder kontrakten? Hvordan kan kontrakten opsiges? Hvad med udbetaling af avance? Osv.

Måske har du også spørgsmål, der vedrører kontrakterne, eller måske vinger du bare af i myBoD, uden rigtigt at forholde dig til, hvilke muligheder det giver dig? Uanset hvad, er du meget velkommen til at deltage i denne første forfattercafé og blive klogere på eller måske få afmystificeret det med kontrakterne. Du kan kaste et blik på kontrakterne i “Downloads” under “Hjælp menuen” på vores hjemmeside.

Onsdag den 15.06.2022 kl. 19: Vi sætter spotlight på din bogs omslag

Omslaget er en meget vigtig del af din bog. Det er det første, som din læser ser og uanset, om det er i onlinehandlen eller den fysiske boghandel, er det vigtigt, at det rammer plet. Gode bogomslag vækker følelser, pirrer nysgerrigheden og animerer folk til at købe.

I denne forfattercafé viser vi dig nogle af de mange flotte BoD-bogomslag og forklarer deres designkvaliteter og potentiale. Desuden kommer vi ind på de forskellige muligheder, du har, når det gælder design af omslaget.

Se hvordan du kan bruge det nyligt opdaterede værktøj easyCover i myBoD til selv at udforme din bogs omslag, eller hvordan en dygtig grafiker kan trylle selv den vageste idé eller det mest gulnede foto om til en flot forside.  

Hvordan deltager jeg?

Forfattercaféen er åben i Microsoft Teams, og alt du skal gøre er at sende en e-mail til presse@bod.dk om, hvilken forfattercafé, du ønsker at deltage i. Så modtager du et link fra os i ugen op til den pågældende forfattercafé, som giver dig adgang til det digitale caférum.

Du behøver ikke at downloade og installere Teams-softwaren eller appen for at deltage, du kan også bare bruge “Teams” i din browser. Hvis du gør det, klikker du blot på linket, som du får tilsendt af os ved tilmelding. Det er bedst, at din computer, tablet eller smartphone har et kamera, og du får bedre lyd, hvis du tilslutter et headset. Vi anbefaler, at du bruger en computer. Det er gratis at deltage i forfattercaféerne.

Du kan læse mere om databeskyttelse i forbindelse med brugen af Microsoft Teams på siden her.

Vi glæder os meget til at se dig til BoDs forfattercaféer!

Kommentarer

Skriv et svar

*Obligatorisk felt