Giv dit manuskript den service, som det fortjener

Når man som forfatter udgiver sin egen bog, kan det være svært at finde det rigtige produkt, som passer til ens behov: skal manuskriptet tilpasses,…

15.01.2018 · BoD Skriveprocessen · Udformning

BoD tilbyder mange forskellige produkter og services, som tager hensyn til de behov, man har som forfatter. Alt efter, om man kun vil have trykt sin bog til privat brug eller om en titel skal udgives med ISBN, kan man i vores onlineportal myBoD vælge imellem BoD FUN eller BoD CLASSIC. Man kan også få den fulde udgivelsesservice ved at vælge BoD COMFORT, hvor der er en personlig projektrådgiver med i pakken. Alle de nævnte tre produkter har tilfælles, at der skal overføres trykfærdige bogfiler til BoD for at bogen kan blive trykt. Udover de forskellige udgivelsespakker i myBoD tilbyder BoD også relevante layoutservices, som kan bestilles oveni, fx korrektur af manuskriptet eller design af bogens omslag.

For at gøre det lettere for forfattere, som gerne vil udgive en bog nemt og bekvemt og oven i købet professionelt, har vi sammensat en pakke med tre ydelser, som dækker samtlige behov for en professionel udgivelse og et grafisk tiltalende design af bogfilerne!

BOGSATS MED BOGBLOKDEDESIGN BASIC

Der skal tages hensyn til forskellige aspekter, når et manuskript skal sættes op sådan, at den såkaldte ”bogsats” giver et harmonisk indtryk: passer skrifttypen til bogens indhold og hvor stor skal skriften være? Hvordan skal margener rettes til og hvilken linjeafstand skal vælges? Det er sådanne spørgsmål, som skal ses nærmere på, når et manuskript skal udformes som professionel bogsats. For mindre komplekse tekster med op til ca. 15 billeder tilbyder BoD en løsning, som hedder BOGBLOKDESIGN BASIC: den bygger på 11 forskellige satsvarianter til enhver genre, som forfatteren kan vælge imellem. På grundlag af den valgte skabelon vil vores grafiker sætte manuskriptet op. En forholdsvist hurtig løsning, men ikke desto mindre med et flot resultat, som får en bog til at se professionel ud og gør den rar at læse. Det eneste, vi har brug for, er det endelige manuskript i fx Microsoft Word, og på grundlag af den satsvariant, forfatteren har bestemt sig for, vil vores layouter designe bogblokken.

Du kan læse mere om BOGBLOKDESIGN BASIC her.

COVER-UDFORMNING MED OMSLAGSDESIGN PREMIUM

Tit har man kun en vag idé om, hvordan bogens forside skal se ud. Hvilken farve passer bedst, skal der være billeder på forsiden? Hvilken skrifttype skal vælges, skal den være med eller uden seriffer? Hvad med skriftstørrelsen? Og er der plads nok til tekst på bogryggen?

Bogens forside spiller en vigtig rolle, hvis man vil have, at der skal komme gang i salget af bogen. En stor del af bogsalget foregår online, så det, som øjet fanger først, når man søger på en bogtitel i de forskellige shops på internettet, er bogens forside! Derfor er det vigtigt, at omslaget skiller sig ud og vækker interesse ved første blik. Det skal på den ene side afspejle genretypiske trends og på den anden side skille sig ud i forhold til lignede titler i søgeresultatet.

Når du bestiller et BoD Premium-omslag, er det grafikerens opgave at samle trådene og afspejle bogens indhold på bedste vis. Titlen skal stå tydeligt både i den stationære boghandel og i onlineboghandlen, og læseren skal med det samme få en idé om, hvad bogen handler om.

Grafikeren udarbejder altid to forslag til omslaget, når man vælger BoD PREMIUM-servicen. De to forslag er ofte meget forskellige, så både forfatterens ønsker imødekommes, og så der samtidig gives et bud på en alternativ løsning. På den måde får man en fleksibel løsning, hvor BoD-grafikeren samler trådene i forhold til bogens indhold, forfatterens idéer og bogmarkedets krav til et reklamevirksomt omslag.

Tolnoe_Kamilla_final

“Jeg sendte mine første tanker om omslaget til BoD og modtog hurtigt derpå to forslag til min bog. Det ene var, sådan som jeg havde forventet, det andet var mere kreativt og nytænkt. Jeg blev overrasket over ikke kun, hvor flot det var, men også, hvor godt det matchede min bogs tema, stil og indhold. Bøger dømmes ofte på omslaget, og derfor er jeg utroligt glad for, at det passer så godt til både mig og mit værk.”

Kamilla Tolnø debuterede på dansk med novellesamlingen “Brudstykker” i efteråret 2017.

BOGUDGIVELSE MED BoD COMFORT

BoD Comfort er den mest behagelige og mest eksklusive løsning til bogudgivelse: man kan enten uploade bogfilerne direkte i myBoD eller sende dem på e-mail. Efter finpudsning af bogfilerne sendes de til produktionen og der trykkes et fysisk eksemplar af bogen til gennemsyn, som sendes til kunden. På denne måde kan forfatteren i ro og mag kontrollere bogen og foretage de sidste tilpasninger. Efter frigivelsen af titlen er bogen klar til udgivelse i boghandlen med ISBN: den kan købes både i den stationære boghandel og i alle gængse online-butikker. Vi konverterer bogen gratis til de gængse e-bogsformater og gør titlen på denne måde tilgængelig via yderligere salgskanaler som fx Apple iBookstore, Google Play og Elgiganten. Desuden får man tilsendt et gratis startoplag på fem trykte eksemplarer af den endelige bog.

Du kan læse mere om BoD COMFORT her.


ALT SAMLET I ÉN udgivelsespakke

Med kombination af Bogblokdesign BASIC, Omslagsdesign PREMIUM og udgivelsen med BoD COMFORT får du en komplet udgivelsespakke, som gør det nemt og bekvemt for dig at udgive din egne bog: bogfilerne laves af professionelle grafikere og med BoD COMFORT får du ud over et eksemplar af bogen til gennemsyn også et gratis startoplag efter frigivelsen af bogen.

I en periode fra den 16. januar til den 31. marts 2018 kan denne udgivelsespakke bestilles med 12% rabat for en pris på kun 5999 kr. (normalpris 6817 kr.)