Tips til Bogforum 2019

Skal du på Bogforum i København, men kunne godt bruge et par tips til, hvordan du forbereder dig bedst muligt? Så læs med her.

Det er blevet efterår og dermed tid til Bogforum i København. I år er det i dagene fra d. 15.-17. november, du har mulighed for at netværke, udveksle erfaringer og deltage i spændende foredrag og events. Derfor er Bogforum også et oplagt sted at præsentere din bog og komme i kontakt med dine læsere!

Med disse 6 tips kan du forberede dig bedst muligt på dit messebesøg:

1. Planlæg dit messebesøg forinden

Brug din tid på bogmessen fornuftigt. Ellers kan det hurtigt ske, at du mister overblikket, fordi der finder så mange arrangementer sted samtidig. Vi anbefaler derfor, at du informerer dig om Bogforums program på forhånd og beslutter dig for, hvilke foredrag, diskussioner og workshops, du vil deltage i. Hvis du primært vil fokusere på emnet bogudgivelse, bør du under alle omstændigheder aflægge et besøg på Newpub-fællesskabets standområde i B-hallerne. Her finder du i år et spændende sceneprogram, hvor en lang række uafhængige forfattere formidler deres erfaringer. I vores aktuelle blogindlæg finder du vores events på Bogforum.

2. Tag kontakt til dine læsere

Er du aktiv på de sociale medier? Så bør du informere dine læsere om, at man kan møde dig på messen.

Derudover kan du overveje at udlodde en slags Meet & Greet eller udtænke en anden interessant aktivitet, som passer til din bog. Under messen kan det desuden være en rigtig god idé at poste stories på Instagram. Det er korte video- eller fotosekvenser, som er tilgængelige i 24 timer. På den måde kan du holde dit community opdateret og tagge andre forfattere, du har mødt på bogmessen.


3. Netværk med andre forfattere

Du skal naturligvis sørge for at have tid til spontane møder og pauser, men det giver rigtig god mening også at mødes med andre forfattere med henblik på at netværke og udveksle erfaringer. Måske har du mulighed for at lave aftaler på forhånd og deltage i netværksmøder. Allerede nu kan du bruge de sociale medier til at finde relevante arrangementer.

4. Tag din bog med

På messen vil der være rig mulighed for at præsentere din bog. Hav derfor altid et par eksemplarer af din bog med i tasken! Hvis du udelukkende har udgivet din bog som e-bog, bør du under alle omstændigheder tage en e-bogslæser eller tablet med din e-bog med.


5. Tag din pressemappe med

Det har aldrig været nemmere at netværke online, fx i form af erfaringsudveksling med andre forfattere via sociale medier. Alligevel bør du ikke glemme de mere klassiske metoder: det er en god idé altid at have dine kontaktinformationer, en præsentation af dig som forfatter samt af din bog inkl. alle vigtige informationer parat.

6. Tiltræk opmærksomhed og få folk til at huske dig

Det er en rigtig god idé at forberede små give aways til dine læsere, som passer tematisk til din bog. Du vil naturligvis helst gøre indtryk på dine (potentielle) læsere og få dem til at huske dig og din bog. Derfor betaler det sig at investere lidt tid og energi i markedsføringsindsatsen. I den forbindelse er et stort budget slet ikke så vigtigt – det handler i langt højere grad om individualitet.

Hvad siger du fx til en fin hjemmelavet lavendelpose, som passer til din roman, der udspiller sig i de franske lavendelmarker? Elsker hovedpersonen i din roman at bage? Så kan du måske bage nogle passende småkager og bruge dem som gave.


Vi ønsker dig en alle tiders bogmesse!


BoD-events på bogmessen

Har du endnu ikke gjort op med dig selv, hvilke events du vil deltage i på Bogforum 2019? Her finder du vores events på bogmessen: BoD-events

Skriv et svar

*Obligatorisk felt