Julekonkurrence

Et år fyldt med spændende nye bøger er gået. Vi vil gerne fejre de mange gode bøger og julen med en lille konkurrence for vores…

Hver bog, der udgives hos BoD, har sin egen inspirationskilde. Nogle forfattere er inspireret af historiske kilder, eller af at fortælle de vigtige historier, som ikke må blive glemt. Andre skriver bøger, fordi de ved noget om et bestemt emne, som andre kan have gavn af, andre igen bliver inspireret af de små hverdagsagtige hændelser, som vi alle oplever hver dag.
Vi vil gerne slutte året med at dele den idérigdom og de mange forskellige inspirationskilder, der ligger bag bogudgivelserne hos BoD, og vi håber du har lyst til at være med. Hvis du skriver et par linjer om, hvad der inspirerede dig til at skrive din bog, så trækker vi lod om en nytårsgave til en heldig vinder.
Nytårsgaven består af en BoD Classic bogudgivelse og en dejlig pakke til at nyde i de lange januardage, mens du skriver på din nye bog.

For at være med i lodtrækningen, bedes du skrive ganske kort, hvad der inspirerede dig til at skrive din bog, samt titlen på din bog. Du bedes skrive i kommentarfeltet her under artiklen, eller i kommentarfeltet under opslaget på Facebook.

Vi skal have dit bud inden d. 21. december 2017 kl. 12.00. Herefter trækker vi lod blandt alle deltagerne og sender vinderpakken, så den skulle komme frem lige efter nytår. Du vil samtidig modtage bevis for, at du har vundet en BoD Classic bogudgivelse på mail.

Vinderen bliver offentliggjort på Facebook, og vil samtidig blive kontaktet direkte.

Du kan vinde en BoD Classic bogudgivelse og en dejlig nytårsoverraskelse.
Vi glæder os til at høre om din inspirationskilde, og ønsker en glædelig jul og et godt nytår.

 

Du kan læse reglerne for lodtrækningen her.

Kommentarer

 • Som ung begyndte jeg at interesse mig i Japan, og jeg syntes det kunne være spændende at lære danskerne om japansk historie og kultur ved at skrive en fantasyroman, der foregår i fortidens Japan. Konceptet blev noget så vestligt som erkendelsesteori, da jeg gerne ville skabe et univers, som virkede fremmed og spændende, men som samtidig var forståeligt og relevant for læseren. Min første roman var Takahiro og Sjælelighedens Bjerg, og nogle år senere udgav jeg efterfølgeren Takahiro og De Skjulte Sandheders Land. Jeg er for tiden i gang med tredje og sidste kapitel i trilogien.

 • Jeg bliver klogere, hver gang jeg skriver en bog. Det, uanset om det er en fagbog eller bog med mere skønlitterært indhold. Et er at have tanker. Noget andet er at skulle nedfælde dem, så de fremgår sammenhængende, strukturerede, velformulerede samt ikke mindst er præsenteret, så læseren opnår et udbytte af at læse det.
  Jeg har skrevet en del bøger. Normalt har det været en formel affære med involvering af et traditionelt forlag. Det gør det mere tungt og fjerner glæden. Ved en løsning som BoD, kan jeg lade inpulsen råde og kaste mig ud i skriveriet, når det begynder at krible i fingrene. Når lysten er der, skal der handles – uden et hav af møder med et forlag, der også gerne vil have det på deres måde.

 • Vores bog ‘ Et Møde Med Livet Fra Rummet’ skulle have været udgivet for en del år siden, men da vi opdagede jeres firma var vi ikke i tvivl om at det skulle være nu. Fremover vil vi også benytte jer. Med venlig hilsen Per Thorlund Hæhnel

 • Jeg havde erfaret, at mit livs udvikling på rigtig mange måder var sket på baggrund af tilfældigheder. Det havde jeg et stort behov for at lade mine børn og min familie vide. Derfor skrev jeg “Tilfældigheder”, og jag har i mange tilfælde anvendt den som gave. Om det er blevet påskønnet, må andre afgøre, men sjovt har det været.

 • Vi elsker at lave mad. Til jul bager børnene og jeg gerne julekager og mange af dem opfinder vi selv.
  I år valgte vi at samle vores opskrifter i en bog, så vi kan dele dem med andre.
  Det har været hyggeligt at skrive bogen og ikke mindst at bage og teste alle de lækre kager.
  En ny verden åbnede sig, da vi fik lavet billeder og pludselig blev alle vores retter opstillet og fotograferet fra flere vinkler.
  Et sjovt og spændende familie projekt.

 • Jeg havde skrevet første udgave af bogen for mange år siden – fordi jeg syntes, det var en spændende opgave at oversætte poesi med versefødder og rim.
  Jeg udgav bogen, da jeg hørte om Books on Demand.
  Jeg ændrede titlen, fordi der ikke er andre større udgivelser af danske Dylan-oversættelser.

 • … Og tiden går var inspireret af jeg fulgte mit hjerte og af mit forhold til en græker.
  Græske glimt er inspireret af den ustressede dagligdag i en lille græsk by med sit eget autentiske liv og mange kulturelle aktiviteter, af skønheden, hjerteligheden og af at være “en af os”.

 • Jeg skrev min første bog “Nøgen” på et tidspunkt i mig liv hvor jeg ikke var lykkelig. Den indeholder meget smerte og meget flugt. Jeg har siden fundet ud af at jeg skriver bedst når jeg er ulykkelig og selvom jeg drømmer og hele tiden tænker på at skrive min næste bog, så har jeg aldrig været lykkeligere end jeg er nu i livet. Så der er en del læring for mig får jeg for alvor for hul på min næste bog, men ideerne er der og lysten, nu skal jeg bare have hul på bylden som man siger – så kan jeg skrive igen.

 • Mine billeder var inspiration til den lille kunstbog jeg har udgivet hos BoD. Jeg har tidligere udgivet på flere forskellige forlag, men denne her opgave var speciel. Der skulle en masse farvebilleder i bogen, og det var fuldstændig umuligt at finansiere hos andre forlag. Hos BoD fik jeg en fantastisk flot kvalitet til en rimelig pris. Jeg er billedkunstner, forfatter og sangskriver, så det var i dette virvar af aktiviteter jeg fandt teksten til bogen. Lidt biografi, lidt kommentarer til kunsten kulturen og samfundet. Primært beregnet til reklame hos gallerier og kunstforeninger, men bogen er også solgt til bibliotekerne.

 • Jeg har altid været optaget af, hvordan vi formes i forhold til, hvad vi præsenteres for – og hvordan – i de tidlige teenageår, hvor alting holder op med at være enten sort eller hvidt. Den periode, hvor meget ikke længere går hen over hovedet på os, men hvor vi bemærker, hvad der siges og ikke siges. Men hvor den rette sammenhæng, eller hvad motiverne bag, ikke er umiddelbart logiske. Forældre opdager ikke altid, hvilke brudstykker den unge har opfattet, og hvilke tanker det afstedkommer.
  Samtidigt åbnes et nyt register: Den unge skal forholde sig til nyt og overkommer på egen hånd nye vanskeligheder. Synet på andre, herunder forældrene, bliver også nuanceret. I min bog “Mulle” præsenteres Mulle bl.a. for, at hans forældre ikke længere blot er hans mor og far, men også selvstændige individer med håb og drømme, vanskeligheder og valg, der foretages – som måske ikke altid har børnenes bedste som førsteprioritet.

 • Min inspirationskilde er de små pudsige oplevelser, der sker på vej til og fra arbejde. Tidligere var det når jeg skulle fortælle godnathistorie. Så fandt jeg nogen gange på en historie, som nogen var så i teressant at min søn ikke faldt i søvn….

 • Min senest udgivne bog over BoD er “Murstenens Filosofi”. Jeg læste filosofi i min ungdom, men valgte at tjene mine penge som jord- og betonarbejdsmand. Gennem alle mine arbejdsår var filosofien dog en væsentlig del af mit liv. Og da mine erhvervsaktive år var ved at være forbi, blev det væsentligt for mig at oparbejde et overblik over, hvor jeg var endt rent filosofisk. Så man kan godt kalde det en slags opsummering af et livs filosofiske erfaringer. Første bind af denne oparbejdelse var “Murstenens Filosofi”. Nu er jeg ved at være klar med næste bog, der kommer til at hedde “Samfundets Cement”.

 • Digtene i min første udgivelse, Tåger og rim, er skrevet gennem en årrække. Til at begynde med, da jeg var i 20’erne, skrev jeg oftest ud fra oplevelser af konflikter med mig selv eller medmennesker. Senere udvidede inspirationsfeltet sig til naturoplevelser og “samtaler” med guddommelige væsener. Nu, hvor jeg er i 60’erne, betyder formelementer mere end tidligere i livet.

 • Blandede bolsjer.
  Min inspirationskilde er dagligdagens små og store hændelser og mine medmenneskers undertiden sjove eller mærkelige ageren.

 • Min inspiration er hele verden omkring mig. Det kan være i det små, hvis jeg ser en arbejdsom bi, så kan der komme et digt ud af det som hyldest til vores hårdtarbejdende bier. Eller det kan være en episode i et supermarked, som jeg tænker over de kommende dage og inspireres til at skrive en novelle om. Eller det kan være som ved romanen “Ikke flere piller, mor”, som sætter fokus på vores brug af psykofarmaka, især på langt sigt, hvor skadevirkninger stort set ikke er undersøgt. Jeg forsker i emnet og har læst artikler, set TV, osv om det. En dag så jeg et program i TV – og så var historien der bare. Jeg kendte den præcis. Og så skrev jeg bare alt hvad jeg kunne, indtil den var færdig. Så jeg søger ikke en bestemt inspiration – historierne kommer til mig, når de er klar.

 • Jeg har altid været interesseret i historie. Min bog om General du Plat er inspireret af min interesse for de Slesvigske Krige. Der var ikke skrevet ret meget om generalen. Under mine studier fandt jeg materiale om ham og hans familie, som jeg synes kunne være interessant også for andre.
  Specielt fandt jeg nogle breve på Rigsarkivet fra hans far, der beskrev Claude du Plats ophold i Kaukasus da han gjorde tjeneste i den russiske zars hær.

 • Titel: Et juleeventyr – Translatøren 2.0

  Inspiration: Idéen til bogen kom, fordi jeg har mødt mit livs kærlighed. Jeg døjer med nogle psykiske problemer, blandt andet en spiseforstyrrelse, og troede ikke, jeg ville kunne finde ën, der kunne se gennem det og ind til MIG, men det har jeg fundet, og er taknemmelig hver evig eneste dag.
  Det ville jeg gerne vise ham, og hvilken bedre måde end en julekalender?
  ‘Desværre’ greb projektet dog om sig, og i stedet for 24 små beskeder endte jeg op med en bog!
  Glæder mig så meget til at give ham den, og hvis min spænding og juleglæde på nogen måde kan nå ud til andre, ville det gøre mig så glad!

  God jul!

 • Jeg har læst, at de fleste skriver en biografi først, og det har jeg også gjort. I mine barndomsår fik jeg fortalt den ene sjove, spøjse, mærkelige eller uhyggelige anekdote af min far, hans venner og 1. Verdenskrig, og det blev udgangspunktet for min fortælling. Nu havde jeg fået så mange historier af ham, så nu skulle han have en af mig

 • Min bog hedder Løvenskiold til Løvenborg. Løvenskiolderne var besiddere af Løvenborg Gods på Sjælland i 200 år fra 1738 – 1938. Bogen beskriver godsets familier og tiden gennem 7 generationer.

 • Jeg spurgte, gennem vores veninde, som er en dygtig kanal, hvorfor jeg havde så store problemer med smerter i min nakke?
  Det overraskende svar var: “Det forsvinder, når du får skrevet din bog”.
  Jeg fik bogen skrevet:”
  “ Livet er ubegrænsede muligheder”, som er delvis selvbiografisk, og udgivet for 6 år siden. Min nakke har haft det fint siden.

  Bent Breitenstein

 • Titlen på min bog er: “Det første år med Pave Frans-Et “wake-up call”.”
  Det har været og er stadig en opmuntring og glæde at følge Pave Frans og lytte til hans direkte budskaber. Han gør en forskel i denne verden og fortæller os at respekt og dialog og næstekærlighed er den eneste vej til fred i verden. Min bog er udgivet for at give mine nærmeste mulighed for at høre/læse Pave Frans’s reflektioner over Bibelens ord, reflektioner der er direkte og til at forstå.

 • Min inspiration til at skrive mine to børnebøger, kom fra min nu afdøde mand. Jeg fortalte i forvejen historier om drengen Rodolphus og han mente det ville være hyggeligt, hvis flere kunne få glæde af dem, så han fandt ud af, hvordan det kunne lade sig gøre og bad mig skrive løs. Inspirationen til Rodolphus ´ oldemor fik jeg fra en blanding af min afdøde far og min svigermor, samt gamle, sjove koner, jeg har besøgt som besøgsven i røde kors.

 • Humoren er mit drive.
  Overalt hvor jeg færdes, foregår der forunderlige og sjove ting.
  Følges jeg med en ven, ser han det slet ikke !
  Men jeg får det hele med, og lægger mindst 50 % til.
  Alverdens små oplevelser fra det offentlige rum, kan koges sammen
  og blive til en god fortælling.
  I drømme lever historierne videre og udvikler sig.
  Desværre er der endnu ikke opfundet et usb stik, der kan tilkobles den kreative natte-hjerne.
  Skøre indfald og gode ideer kan jeg bruge på forskellig vis.
  De kan nedfældes i en novelle, eller omsættes på et lærred.
  Kombination kan sagtens forekomme. Eks. som illustration til historierne, eller som komprimeret bilag til et maleri.
  Indtil nu, har jeg via BOD udgivet to børnebøger samt to novellebøger for voksne.

 • Jeg fik min inspiration til at skrive Julehistorier, da jeg gerne ville prøve at skrive en bog. Det var nu egentlig meget sjovt. Jeg startede med at skrive en del af dem tilbage i 2005 og efter 12 år havde jeg skrevet 5 historier som jeg ville sætte sammen da jeg hele tiden havde drømt om at sætte dem sammen. Da jeg så så Bod tænkte jeg at det var da noget jeg skulle prøve. Efter at have justeret historierne og få sat dem sammen og rettet dem og alt det man nu skulle gøre, valgte jeg at sende den til udgivelse. Meget speciel og fantastisk oplevelse.Jeg er nu igang med at skrive min næste bog. Glæder mig til at udgive den.

 • Når man som jeg oplevede, at der ikke var hjælp til at komme almindelig videre i livet ude af div. systemer tab af dagpenge ret, lå der jo en god historie samt en viden, jeg selv ville have haft glæde af.

  Med humor rejser m.m. bevæger bogen sig gennem et livsforløb, folk havde tit sagt til mig, gennem de mange år, du burde skrive en bog, da jeg så undersøgte mulighederne, fandt jeg ud af det ikke kunne lade sig gøre før dagpenge perioder m.m. var gået.

  Da jeg gerne ville gøre en forskel, der hvor jeg bruger min tid, en bog der giver folk en viden /forståelse for hvordan livet evt. kan være? bagsiden af medaljen, en bog jeg tror og mener giver folk en mulighed for at træffe nogle andre valg, end de vil gøre, håber den bliver opdaget af flere. Og den gør den forskel for andre som jeg havde tænkt mig.

  unge der skal i gang med uddannelser / gamle vil have glæde af at vide hvad der evt. venter, hvis systemet, helbredet, eller andet svigter. og at man ikke bare kan tro der er en redning for os alle.

  Livet set med andre øjne :
  Skrevet og oplevet af Per Brandt Pedersen

 • I KÆRLIGHEDENS NAVN er en ånds videnskabelig bog. To alvorlige hændelser i mit unge liv fødte inspirationen til bogen. På en måde påtog jeg mig det som en opgave. En lammelse i øjnene førte til total blindhed, og da synet mirakuløst vendte tilbage, vidste jeg, at jeg skulle skulle skrive en bog. Den anden alvorlige hændelse var “druknedøden”. Ved kunstigt åndedræt blev jeg kaldt til live, og hændelsen førte mig på en måde over en religiøs tærskel. Jeg var nu sikker på, at en bog ville komme på banen på et eller andet tidspunkt. Så småt begyndte jeg at føre en form for dagbog. Kunst, litteratur, kærlighed og religiøsitet blev skrevet sammen til et digterisk billedtæppe.

 • Den bog, jeg skriver på lige nu, stammer fra min uddannelse indenfor kristen helbredelse. Min første bog stammer fra samme periode, hvor jeg også gennemgik mit værste mareridt- min 10 årige søn lå for døden med kræft. Min første bog handler om tro, og hedder “Løft Troens Skjold”. Min anden bog har jeg ikke fundet en titel på, men handler om helbredende bøn i den kristne forsamling.

 • 20/12-2017

  Min familie havde efterladt en enorm brevsamling på kryds og tværs.
  Med alt, hvad der var mig fortalt og med egne erindringer, slog det mig, jeg havde et fuldstændigt autentisk billede over de sidste hundrede år.
  Hvilken gave. Den gave kunne jeg ikke fralægge mig.
  Jeg måtte skrive min bog.
  Min bog “Musse, muse og mus“ blev udgivet den 11/11-2011

 • 18/12-2017

  Min familie havde efterladt en enorm brevsamling på kryds og tværs.
  Med alt, hvad der var mig fortalt og med egne erindringer, slog det mig,
  jeg havde et fuldstændigt autentisk billede over de sidste hundrede år.
  Hvilken gave. Den gave kunne jeg ikke fralægge mig.
  Jeg måtte skrive min bog.
  Min bog “Musse, muse og mus“ blev udgivet den 11/11-2011.

  Kirsten Scherer.

 • Hej Anne-Lene

  Tak for din kommentar. Denne konkurrence er dog fra 2017 og derfor ikke mere aktuel.
  Du ønskes en dejlig jul og et godt nytår.

  Mange hilsner
  Liv

Skriv et svar

*Obligatorisk felt