Hvordan virker det? Tips til bogudgivelse

Sats, upload af filer, easyPrint – hvad betyder begreberne, og hvordan skaber man den perfekte bog? Vi har sammensat nogle gode råd, som hjælper dig…

22.12.2015 · Lisbeth Jensen Generelt · Viden om

Bogens indmad og omslag

Der findes forskellige måder at lave opsætningen af en bog på, og du behøver ikke nødvendigvis at have et professionelt program til det. Det kan også lade sig gøre med Microsoft Word og upload af filer med easyPrint. På vores hjemmeside finder du både Word-skabeloner i forskellige formater og tips til at lave din bogopsætning med forskellige programmer.

Se vejledningerne her

Du anvender printerdriveren easyPrint til at uploade en Word-fil til dit bogprojekt, både når det handler om bogens indmad og omslaget. Den findes til både Mac og Windows og kan downloades under menuen ”Software”, når du klikker på linket foroven.

Det er også muligt at uploade færdige PDF-filer direkte til din konto. Du vælger selv.

Omslagets mål udregnes på baggrund af bogens format og sideantallet i bogen. Med BoDs omslagsberegner kan du udregne de nøjagtige mål for dit omslag.

Når du laver dit bogprojekt i myBoD, kan du vælge værktøjet easyCover til dit omslag. Her kan du vælge imellem 20 omslagsskabeloner og forskellige farvevarianter og på den måde sammensætte dit personlige omslag. Målene udregnes automatisk ud fra det antal sider, som du har angivet for din bogblok. Vælg en skabelon og farve, tilføj dine billeder og tekster, og dit omslag er færdigt i løbet af nul komma fem.

Bild
Bild

Bogudformning

Hårdt eller blødt omslag, størrelse, indbindingstype? Alt dette og meget mere er op til dig som forfatter at beslutte. Du skaber din bog præcist, som du ønsker. For at du kan danne dig et overblik over dine muligheder, finder du detaljer og billeder af, hvordan bogen kan se ud på vores hjemmeside. Du finder også vigtige oplysninger om forskellige værktøjer, farvestyring, kolofon og eksempler på, hvordan du kan opbygge bogens indmad og omslag.

Lad dig inspirere her

Bogprojekt i din myBoD-konto

I din personlige myBoD-konto styrer du alle dine bogprojekter. Hvis du vil oprette et nyt bogprojekt, skal du blot klikke på “Nyt bogprojekt” øverst på startsiden. Du vælger et passende produkt, tilføjer oplysninger om bogen og uploader dine bogfiler på din konto. Det er nemt at komme igennem projektet, men vi har sørget for lidt ekstra hjælp til dig med en myBoD Starthjælp med tips og råd til dit bogprojekt. Held og lykke!

Bild
Bild

Udformning af e-bog 

Tipsene ovenfor gælder, når du udgiver en trykt bog eller en trykt bog sammen med en e-bog. Hvis du ønsker udelukkende at udgive din bog som e-bog, kan du gøre det ved hjælp af vores værktøj easyEditor. Med easyEditor kan du enten bruge de forudindstillede designvarianter eller skabe dine egne. Du kan importere tekst fra en Word-fil, kopiere og indsætte eller skrive direkte i værktøjet og tilføje billeder og links. Du kan også bruge easyCover til omslaget til din e-bog eller lave det selv. Vi konverterer det indsendte materiale til en ePub-fil, som er kompatibel med alle readers og mobiltelefoner.

Du kan bruge vores easyEditor-guide for let at lave din egen e-bog!

Forfatterservices

Hvis du hellere vil lade os tage os af alt omkring udformningen af bogens filer og udgivelsesprocessen, kan du selvfølgelig også bestille vores Forfatterservices. Du kan sammensætte præcist den pakke, der passer til dine behov – vi tager os af resten! Kontakt vores kundeservice og få mere at vide om de forskellige muligheder og et personligt tilbud.

Vi ønsker dig god fornøjelse med dit bogprojekt!