Fortæl os om din bogidé

Er du i gang med et bogprojekt og vil gerne tale med en ekspert for at komme videre? Deltag i vores konkurrence og vind et…

Skriver du på en bog og er begyndt at gøre dig tanker om, hvordan omslaget skal se ud, hvilken titel eller butikspris du skal vælge, eller hvordan du bør gribe markedsføringen an? Eller har du allerede udgivet en bog og overvejer nu at lave en ny udgave, fordi du gerne vil optimere layoutet, opdatere indholdet eller positionere den over for en ny målgruppe? Så er denne konkurrence lige noget for dig!

FORTÆL OS OM DIN BOG

Så nemt er det at deltage: præsentér din bogidé i nogle få sætninger og forklar, hvorfor det er vigtigt for dig at udgive netop dén bog. Forestil dig, at du fortæller om din bog til en person, der ikke kender dig, og som skal få lyst til at læse din fremtidige bog. Det er ikke vigtigt at nævne alle detaljer om dit plot eller titlen på din kommende bog. Det vigtigste er at du får formidlet din idé og din entusiasme!

Sådan deltager du: hver deltager har maks. 700 tegn til rådighed (ja, det er ikke meget, men så er det med at være kreativ!). Vi skal modtage dit bidrag til konkurrencen i form af en kommentar til dette blogindlæg inden torsdag d. 22. august 2019 kl. 17.00.
Vi udvælger derefter tre idéer, som vinder et gratis professionalitetstjek!

Finpuds din udgivelsesstrategi med hjælp fra en ekspert!

Et professionalitetstjek hos BoD er en samtale med en af vores professionelle forfatterrådgivere med det formål at udvikle en udgivelsesstrategi for din bog. I løbet af den 45 minutter lange samtale kommer vi omkring mange aspekter af din udgivelse, heriblandt bogens titel, design, markedsføring og events til fremme af dit bogsalg. Med præmien til en værdi af 799 kr. har du chancen for at blive helt skarp på dit udgivelseskoncept og positionere din bog bedst muligt.

Vil du være en af de tre heldige vindere af vores professionalitetstjek? Så er det bare at sætte dig til tasterne!Du kan læse konkurrencebetingelserne her.


Forfatterservices


Har du brug for hjælp til at udgive din bog og ønsker at overlade redigering, korrektur, layout eller andet til en professionel? Ring til os hos BoD – vi tager os af lige præcis den del af dit bogprojekt, du ønsker!

Du er også altid velkommen til at sende dit manuskript i Word-format samt dine ønsker til info@bod.dk. Så skræddersyer vi et tilbud til dig – naturligvis helt uforpligtende.

Få mere at vide om BoD's forfatterservices.

Opdateret d. 05.09.2019

De tre vindere er nu valgt: et stort tillykke til Liv Harbo, Ida Rodding og Thorbjørn Hartelius!

Vinderne vil også få direkte besked.

En stor tak til jer alle for jeres deltagelse – det har været en fornøjelse at læse jeres bidrag!

Kommentarer

 • Hejsa BogIdé!

  Jeg er i gang med en fantasy/thriller roman på ukendt længde, på amerikansk engelsk.

  Den omhandler en fiktiv by i Colorado, USA, hvor hovedpersonen Iyar flytter hen med sin adopterede mor, brødre og søskende.

  I de sene måneder af vinteren er en specieldetektiv i den sydlige del af byen tildelt en sag, der er blevet genåbnet efter mange år på hylden.

  Sagen er bundet tæt omkring Iyar’s hals, og snart finder han ud af, at den verden han lever i, skjuler et netværk af overnaturlige væsener fra andre verdener… og at han er en af ​​dem.

  Det er en roman der udforsker udødelighed, seksualitet, mytologi og det, at være familie.

  Jeg håber i kan lide idéen 🙂

  Kh,
  Anne H.J

 • Hej BoD. Jeg har skrevet 7 små “godnat” fortællinger for de mindre. Hvad sker der når dyrevennerne kommer i himlen? Hvad sker der med vores fingre og fantasi når computeren går i skykker, hvad gemmer der sig bag julemandens dør nede på torvet? Hvem er støv fnug og vennerne, og hvorfor er der en pingvin i køleskabet, samt de sidste 2. Alle 7 historier og bare kommet ud af det blå, og dette er helt nyt for mig, og min drøm er at bringe fantasien ind i børnes liv, så de ikke glemmer den. Der er også budskab og hilsner til de voksne, om at huske barnet i os selv Tegningerne er færdig, historierne lige så, men skal rettes til. Dette er drømmen, og et skridt nærmere drømmen om en rigtig udgivelse. Jeg har lavet en online bog, om min egen vej til der hvor jeg er idag. “Min vej” som er lidt af en spirituel fortælling.
  Min hjemmeside er ikke færdig endnu.
  Mvh
  Lene Holm

 • Jeg er færdig med at skrive en digt fortælling om mit sygdomsforløb som skizotypisksindlidelse og hvordan jeg lever med diagnosen og ikke mindst hvordan jeg er blevet rask. Bogen hedder “Ny dag kalder”,hvilket der er en særlig grund til som man vil kunne læse sig frem til i bogen. Det er dels en gave til mine børn, men også en gave til læseren, til at blive klogere på mennesket bag sygdommen og hvordan man kan blive rask ved at arbejde med sig selv. Et uddrag af bogen lyder således. Jeg fik en diagnose. som blev mig givet, efter en psykose, liv af kroppen sivet. Kunne ikke livet magte, så ingen anden vej, besluttede lige så sagte, at bare at være fej. Men som jeg havde troet, at livet der var slut, et håb i hjertet groet, blev større for hvert minut. Jeg fandt en vej i mørke, en blomst blev foldet ud, jeg aldrig mere vil tørke, skal aldrig mere der ud. Af livet kan man lære, at intet vare ved, hver tid har sin æra, tar os op og tar os ned. Så er det jeg vil påstå, at hvis man livet vil, hvad end man vil opnå, høre sjæl og hjerte til. Kærlig hilsen Anne-Lene

 • hej jeg hedder emilie slot schou nielsen
  min bog er en fan fiction, som handler om en pige som hedder victoria.
  hendes bedste ven hedder victor van helsing, som så er barnebarn af vanhelsing. så er der selvfølgelig dracula, den nye bad boy dreng, på victorias skole. skæbnen måtte, at de skulle mødes. fordi hvad victoria ikke ved er at hun ligner draculas afdøde kone. som også hed victoria og ligner nutidens victoria. dracula tror at den victoria, der er her i denne nutid er genfødt fra hans afdøde kone fra i hans storhedstid.

 • Hej Bogidé
  jeg har skrevet en bog til mig selv, for ligesom at huske det hele. Folk siger, at tiden flyver af sted, men det er kun fordi, de ikke ved, hvad de har brugt den til. På den ene side (måske den venstre) kan enkelt- stående digte fryse den lille tid fast til det store rum, på den anden side (måske den højre) kan en billedrig fortløbende frem-og-tilbage tekst fylde digtenes pauser ud, måske?
  Eller tager teksten têten? Prosa er i familie med alle bøger, mens poesi er mindestenen over de døde poeters klub.
  Du må godt kikke mig over skulderen, når jeg læser for et holde tiden i kort snor!

 • Hej. Min 20årig søn og jeg arbejder på en novellesamling. Bagsideteksten lyder sådan her: Fantasien har ingen grænser i refleksionen på livets bagage. 35 stærke og tankevækkende noveller med fokus på refleksion af livets små og store hændelser. En ung mand og en kvinde midt i livet har været i skufferne og samlet 35 noveller fra livets op og nedture. Med livlig brug af fantasien har de gået gennem livet via skriverierne. Det er blevet til denne underholdende og inspirerende samling. Et pudsigt tilbageblik…med tanke på, om der mon er en mening med alt hvad der sker. mvh. Tina

 • Jeg er god igang med min bog, som omhandler min egen historie vedr. Min Spiseforstyrrelse. Hvad der startede den. Hvad der vedligeholdte den, og hvordan jeg efter mange år blev sat fri. Hvad der sker når man trods egen sygdoms erkendelse bliver afvist af systemet fordi vægten ikke er faretruende lav.
  Fornemmelsen af ikke at passe ind i en bestemt kasse, og derfor ikke være ”syg nok” til behandling i det offentlige system har fyldt alt for meget. For når sygdom ikke kan måles på ydresiden, kan den så virkelig føles på indersiden ?.
  Som direkte konsekvens af, at leve med en ubehandlet spiseforstyrrelse blev min sygdomserkendelse overdøvet af tankerne om, at det nok bare var noget jeg bildte mig ind – det der med, at have et forstyrret forhold til mad, vægt, misbrug, tvangsmotion, krop og figur.
  Bogen er bygget op omkring ucensurerede journalnotater, samt mine egne tanker og synspunkter herfra. Jeg har selv haft virkelig god gavn af, at læse og høre andres historier i mine spiseforstyrrede perioder. Det at se, at der er håb forude har været en afgørende motivation for mig. Dette ønsker jeg, at give videre til de som læser bogen.
  Via min historie og invitation indenfor i mine, til tider komplekse tanker, så ønsker jeg, at bidrage med viden og indsigt til læseren. En indsigt der forhåbentlig vil give læseren et godt billede af, hvad det kan sige, at kæmpe imod en spiseforstyrrelse. At det der skal til for, at komme ud på den anden side ikke bare er ” at tage sig sammen”, at arbejdet ikke kun består af, at få taget på, men at der efterfølgende også ligger et kæmpe arbejde. Spiseforstyrrelser er ikke ens, og man kan altså ikke slå alt fakta op i en bog. Sidst men ikke mindst er min drøm, at kunne vidrebringe modet, håbet og troen på bedring til de der lige nu i dette øjeblik kæmper med enhver form for spiseforstyrrelse, samt deres pårørende.
  Mit mål er, at skabe rum til refleksion og eliminerer nogle af de fordomme man kan blive mødt af når man lever med en spiseforstyrrelse. At minde folk om, at man ikke skal dømme, eller vuderer andre på deres udseende/vægt. Vores ydre er kun et hylster, og afslører langt fra alttid hvordan vi forstår på indersiden.

 • Kom indenfor i en morders sjæl og hjerte. Kom med i hans fordrejede sind og find ud af at selv det ondeste menneske kan elske.
  Jeg prøver at komme bag om en ulykkelig ung mand, hvordan et sind langsomt men sikkert formørkes, af længsel, fortvivlelse og det mørkeste begær. Hvad sker der når et kærligt og venligt menneske møder en psykopat af værste slags. Vh. Ulla Hansen

 • Jeg har fotograferet vilde og tamme dyr i en menneskealder. Det er blevet til tusindvis af fotos og selvfølgelig vil der være en del, som bevidst eller ved en fejl er blevet sjove, tricky, underlige, dybsindige eller rørende, hvis man kobler en tekst på dem, som har udgangspunkt i menneskets liv.
  Normalt skal man passe på med at drage sammenligninger mellem dyr og mennesker; men hvis man gør det helt bevidst, kan der efter min mening godt opstå en kigge/læseværdig situation, når dyrene: “pjækker fra arbejde, snyder hinanden, taber deres bilnøgler, bliver forelskede, tror sig usete, sover over sig” og alle de andre foreteelser, som vi jo også kender fra menneskers verden.
  Mvh. Erik Nørgaard

 • Til BoD
  Siden jeg gik på pension for fire år siden har jeg skrevet på en novellesamling. Til forskel fra romangenren, som jeg også har forsøgt mig indenfor, har novelleformen en koncentration, som jeg godt kan lide. Koncentreret enkelhed vil jeg kalde det.
  Mine temaer går fra at beskrive den lille drengs frygt for fars vrede, fordi han har begravet en fugl, til den stresssygemeldte mand, som går til grunde af bar skræk over at se et hagekors på ryggen af et yngre muskelbundt. Jeg er nu nået dertil, hvor jeg mener, at andre kunne havde glæde af at læse mine noveller. Der er intet, som ikke de fleste er bekendt med og kan nikke genkendende til, bortset fra det lille tvist mange af novellerne har som udgang.
  Novellerne skal præsenteres ordentligt.
  Derfor denne henvendelse.

 • Jeg har skrevet i 20 år uden at sige et ord til nogle.

  Har en række noveller klar – og vil gerne ha’ sparring på hvordan jeg tager det sidste skridt til udgivelse.
  Kan være anonym som forfatter?
  Hvilke betydning kan det ha’ hvis jeg skriver under pseudonym?
  Kan jeg selv lave illustrationer?

  Mange sprøgsmål.

  Tiden er moden.

  Ukendt forfatter

 • Vi taler nogle gange om at vi i fremtiden kommer til at have sex med robotter, fordi udviklingen går den vej. Vi taler også om hvad det vil gøre ved mennesker.
  Min historie handler om den fremtid, men set fra robottens synsvinkel.
  Tanker på tryk. Trykt til eftertanke.

 • Min elskede

  Føler du er mit et og alt’
  føler du er I symbiose
  med mig
  du så fin
  du skinner
  nærmer stråler
  og jeg bliver fortabt

  Dine lyde
  for mig til at eksplodere
  mit sind kommer I kog
  og nyder hvert lille støn
  du indgyder til noget
  som ingen andre kan

  Du er min skytsengel
  du er min vogter
  taler folk grimt til mig
  taler du som en mor
  der beskytter sin lille datter
  du er min beskytter
  bare ikke mere

  Hvad vil det sige, at være blevet adopteret, og det som følger med i kølevandet. I 1970 – 1980 skete der mange ildegale adoptioner til Europa. En selvbiografi på godt og ondt.. Lidt som filmen ” LION” Og rejsen tilbage til mine rødder efter 41 år. En bog om kærlighed og mangel på kærlighed. MVH Mentoo S mortensen

 • Lyrik er det, jeg har beskæftiget mig med og udgivet hidtil. Nu er jeg i gang med en novellesamling. Har skrevet 9 noveller (53 sider) af forskellig længde. Fælles er, at de illustrerer forskellige (livs)vilkår, som personerne med vekslende grader af udsathed og sårbarhed har inde på livet. Jeg går som lyriker meget op i sproget, det underspillede og overraskelses-elementet; som får læseren til at rette sig op i stolen og nysgerrigt fortsætte læsningen. En page-turner m.a.o. Tiden vil vise, om det lykkes. Mvh. Hanne H

 • BARNDOMMEN FINDES er en samling tekster om en barndom i et fængsel af frygt. Om at leve med at der konstant er far(e) på færde. Den anden halvdel af bogen læses bagfra med sin egen forside med tilten, – OG KROPPEN LEVER VIDERE. For hvordan bliver livet efter sådan en barndom.
  Bogen er næsten færdig med 3. korrektur på plads. Jeg har fået professionel sparring af anerkendt forfatter og har en grafiker på projektet, nu skal filerne upoloades.
  Jeg håber at komme med på Bogforum, jeg holder en privat reception 13. september, men HJÆLP! Hvordan får jeg bogen ud til de læsere, jeg endnu ikke kender? dbh Susanne Marie Salskov

 • Skabt af folket, skriver for folket, om folket… og en enkelt hund i ny og næ. En forfatter på vej mod sin debut har brug for hjælp. En forfatter som skriver om emner der er ligeglade med personernes baggrund, herkomst, religion, hvilket fodbold hold de holder med etc. Hjælp mig med at præsentere et univers med et spændende persongalleri, hvor emner som flygtninge, homoseksualitet, kræft, kærlighed og meget andet gør personernes livet til noget gangske almindeligt. Mine noveller bliver publiceret i takt med at de bliver skrevet. Dog forventer jeg at udkomme med en bog. Må den, der har mest brug for hjælp vinde. Pøj, pøj med der allesammen!

 • Hej
  Jeg har skrevet en bog om hvordan det er at miste sin søn. Min søn fik leukemi og døde efter kun 3mdr. Han døde ikke af leukemi men en anden sjælden sygdom. Jeg har skrevet dagbog i hele forløbet, og det er bogen. Den starter med barndommen, derefter sygdommen, hvordan den bliver opdaget, og alle de tanker og følelser der er. Den handler også om et sygt indlæggelsesforløb, hvor tingene udvikler sig drastisk, men ingen gør noget. Min søn dør mellem mine hænder, og bogen slutter med den kæmpe sorg jeg nu skal bære resten af mit liv.

 • Sticking Together
  En børnebog til de 3-6 årige.
  Skildrer mødet og venskabet mellem to drenge der bor på hver sin side af jordkloden, men som mødes i fællesskabet om den filippinske kampkunst Arnis.
  Bogen følger drengenes venskab og er samtidig krydret med filippinsk kultur, natur og en måde at vise at selvom vi er forskellige så kan venskab opstå.
  Arnis er en stor del af bogen og den ukendte, gamle kampkunst udfolder sig som et sportsligt bånd mellem drengene, hvori læring og mestring udvikles.
  Bogen er første bog i en planlagt serie på 8 bøger.
  Der er Kickstarter launch i efteråret 2019

 • Simpelt, grønt og (b/v)æredygtig

  Ned i tid
  Skru op for nærvær
  Sank, pluk, sylt, henkog
  Sy, strik, hækl
  Skær 90% fra alle steder, og få 100% glæde
  Lev er liv, som afspejler dine værdier
  Lær at acceptere dine følelser
  Lær at rumme relationer på en anden måde

  Efter 5 år med sygdom, offentlig ydelse, back to basic, et liv i en uisoleret hytte, en kold vinter, smerte står jeg stærk og sårbar på den anden side, og vil hjælpe DIG! til at finde meningen med det liv du gerne vil leve

 • Jeg arbejder for tiden på en roman om et MEGET forskelligt kærestepar, der tager på interrail sammen – pigen gør det kun for at bevise at hun godt kan være sjov og eventyrlysten som kæresten. Det bliver et turbulent eventyr fuld af forhindringer som både forsinkelser, skovbrande og jordskred. Pigen forsøger forgæves at planlægge alting, men ender med at indse at livet ikke altid kan planlægges og at de bedste eventyr nogen gange er de mest uventede, så i stedet for at kæmpe i mod ender hun med at læne sig tilbage og nyde turen – trods de mange bump. Denne histore betyder meget for mig, da den er meget inspireret af mit eget liv, da jeg i sommers var på interrail med min kæreste, hvilket også var en meget turbulent tur, hvor jeg på mange måder også gennemgik samme “forvandling” som pigen.

 • Jeg har gennem nogle år arbejdet på et projekt, en digital collage af dagbogsnotater, lyrik, grafik fra et pigeliv/kvindeliv igennem ca. 45 år. Jeg vil gerne skabe et format hvor jeg som voksen kommer i dialog med mit 10, 20, 30 og 40 år yngre jeg. Jeg har lyst til at formatet skal være webbaseret og synes (som læreruddannet) at det kunne være spændende hvis det evt. kunne bruges som undervisningsmateriale, men det er ikke det afgørende.
  Jeg kunne være meget interesseret i noget feedback, gode råd og klog inspiration til at komme godt videre med projektet.

 • En mørk fantasy historie.
  Den store Konge har efterladt sit folk. Aristokratiet kæmper blandt sig selv, som gale, om hvem der nu har magten. Folket er i tårer, manden som havde ledt dem, som de så op til var væk. Deres fjender er ikke langt væk, blot på den anden side af sky-havet.
  En fremmed mand dukker op, vandrende ned af promenaden ved sky-havets kyst. Cassilda, lægger mærke til hans tøj, af samme stil som nobiliteten, men med ukendte symboler og motiver. Han inspirerer hende til at tage aktion, til at redde sit hjem, og sit folk.
  I en historie der udforsker moralitet, menneskets vilje og tankegang. Højden af glæde og tab. Samt sideeffekterne af magt. Og skaber en indsigt i livet selv.

 • Kære BOD
  Jeg har allerede udgivet en børnebog om børns seksualitet med et psykologfagligt efterskrift for voksne og større børn, (har i øvrigt fået rigtig god hjælp fra BOD, da jeg var fuldstændig ny i branchen).

  Bogen: ”Elba lærer om tissemænd og tissekoner” (Læs evt mere her: https://nyfabooks.dk/) efterfølges nu af en udvidet version, hvor fx også omskæring nævnes.

  Bogen skal udgives på dansk, tysk og svensk, og et professionalitetstjek vil være godt.

  Jeg er uddannet psykolog og vil skrive bøgerne, da jeg i mit arbejde fik øje på, hvor ødelæggende vores aktuelle praksis omkring børns seksualitet kan være. Mit mål med bøgerne er at bidrage til udviklingen af sunde og velfungerende mennesker.

 • Kære BoD

  Jeg arbejder for tiden på en roman om et meget forskelligt par, der tager på interrail sammen. Pigen er meget struktureret og er ikke meget for at forlade sin tryghedszone og kaste sig ud i det ukendte. Hendes kæreste derimod er det stik modsatte. Han elsker eventyr og er på mange måder en komplet modsætning af hende. Men de har dog to ting tilfælles: deres stædighed og deres kærlighed til hinanden, selv om denne kærlighed ikke altid er lige nem at håndtere, da de begge er glade for at diskutere og bevise deres pointer. Især pigen (Emma) er god til at tage deres diskussioner til det næste niveau for da hendes kæreste (Noah) kommenterer på om hun ikke er træt af den samme hverdag eller mere præcist ”at leve i et fucking hamsterhjul” bestiller hun to interrailbilletter bag hans ryg… Noah bliver ellevild over at de skal afsted, men Emma derimod fortryder omgående. Og med god grund. Det bliver et hæsblæsende eventyr, som udsætter dem for både godt og ondt og som på mange måder bliver en kæmpe udfordring for Emma, der kæmper for at planlægge alt, indtil hun efter mange turbulente oplevelser indser at dette ikke altid er muligt, hvilket er grunden til at hun stopper med at kæmpe i mod og i stedet læner sig tilbage og nyder turen – på trods af de mange bump…
  Mit mål med bogen er dermed at inspirere mennesker i alle aldre til at tillade sig selv at give slip engang i mellem og nyde livets rutsjebane fremfor at bruge tiden på at planlægge alting og bekymre sig.

 • Hi BOD team,

  I created a children’s picture book which is a series of short stories of the island girl from the Sulu Sea.

  In this story, explore along with Ocean as she discovers a sad blue-eyed turtle in their garden. The book is told in a rhythm of rhymes that sparks curiosity about culture and geography. The story offers a good message about the plight of underwater life and motivates children to dig deeper into marine conservation. The book touches on feelings that;

  cultivates compassion
  cultivates selflessness
  cultivates caring

  In order to find solutions for the blue-eyed turtle, there will be fun idea generation and idea development training between the little ones and their loved ones at the end of the story.

  The reason is that I want to inspire children across seven seas to find solutions in their own little way by providing them with the research-based creativity and innovation tools from Aalborg University. I also hope that these series of stories can cultivate compassion, selflessness and caring culture for the next generation so that in the future that they can lead the change towards a sustainable world.

 • Hej mit navn er Wilhelm og jeg er igang med en roman.
  den handler om en dreng som er i en adelig familie og udfordre sig selv med de mest livsfarlige opgaver som han selv planlægger og hans mor far ville ikke have det så han ender i et munke kloster, hans mor og far prøver at finde på noget som han kan tage sig til men det lader ham ikke stoppe om de opgaver han tager til sig. Romanen forgår i tidsrummet 1105-1178, som er i middelalderen. Håber i kan lide ideen og i ville udgive den når jeg er færdig.

  • Kære Wilhelm
   Det lyder som et rigtigt spændende plot. Vi glæder os allerede til at hjælpe dig med at få din middelalderroman udgivet! Hvis du besøger Bogforum i København i næste uge, så læg endelig vejen forbi vores stand B3-006. Så kan vi få en snak om dit bogprojekt.
   Mange hilsner
   Anne Sofie fra BoD

 • Hi BoD hold
  Jeg har en ide om at kombinere mine ligefremme digte med mine naturmalerier/akvareller og har valgt jer. Har erfaring med opsætning og netop sendt jer tilmelding og beskrivelse. Jeg er spændt på om ideen slår an i den brede befolkning, som trænger til lidt åndelig føde med kunsten. Bogblokken er næsten færdig og måske I kan give mig nogle råd om bl.a. markedsføring.
  Venlig hilsen
  Jørn

Skriv et svar

*Obligatorisk felt