Udfold dit skrivetalent og vind med din fortælling

Har du en fantasyhistorie, du gerne vil fortælle? BoD og Fantasyfestival er på udkig efter de bedste fortællinger inden for genren fantasy. Temaet er "rav"…

27.04.2018 · BoD Generelt · Skriveprocessen

Fantasy er en genre, der er under stærk udvikling, og som har et stadigt større publikum. Samtidig har fantasygenren vist sig at kunne vække børn og unges interesse for både at læse og skrive.
Inspireret af fantasygenrens store fortællekraft har Fantasyfestival og BoD indgået et samarbejde om en skrivekonkurrence med det magiske og fantastiske som omdrejningspunkt. Formålet er at inspirere flere til at læse, skrive og udgive fantasy, og samtidig at skabe et rum for en lærerig og inspirerende oplevelse for deltagerne.
Emnet for konkurrencen er overordnet fantasy og magi, og temaet er rav. Temaet blev fundet ved at spørge fantasylæsere på Facebook om, hvilket emne de kunne tænke sig som udgangspunkt for en fantasy skrivekonkurrence. Der kom rigtig mange gode forslag og valget faldt på rav, som flere foreslog.
Rav har et nordisk islæt og har i sig selv undergået en nærmest magisk forvandling fra harpiks til et smukt og værdifuldt materiale, der har været brugt til smykker siden oldtiden. Rav skal indgå som en del af historien, men det er frit for forfatteren at vælge, om rav skal være et bærende element for historien eller indgå som et delelement.
Konkurrencebidragene vil blive vurderet af en jury, der består af forfatterne Teddy Vork og Lene Krog, en repræsentant fra Arnold Busck i Esbjerg samt en repræsentant fra Fantasyfestival og en fra Esbjerg Kommunes Biblioteker.
Vinderen vil blive offentliggjort på Fantasyfestival i Esbjerg d. 15 og 16. september 2018. Vinderen vil modtage en præmie, der består af en komplet bogudgivelse. Når vinderen har omsat sin præmie til en bogudgivelse vil vinderen få en plads på førstkommende Fantasyfestival efter udgivelsen. (Såfremt præmien omsættes til en bog inden for fantasygenren).
Selve bogudgivelsen består af:

Juryen vil vurdere de indsendte bidrag ud fra følgende kriterier:

  • Originalitet
  • Flydende fortællestil
  • Historiens evne til at fange læserens interesse
  • Teknisk og grammatisk fremstilling, der fremmer et godt læse flow
  • Kreativitet i indarbejdelse af konkurrencens tema

For at deltage i konkurrence skal du være fyldt 15 år og indsende en kort fantasyhistorie på maks. 24.000 anslag med 1,5 linjeafstand. Dit bidrag skal fremsendes i et Word- eller PDF-dokument til info@bod.dk senest d. 15. juni 2018 kl. 12.00.
Når du deltager i konkurrencen, giver du samtykke til, at BoD må videresende dit konkurrencebidrag til juryens medlemmer. Du giver samtidig samtykke til, at dit konkurrencebidrag og dit navn må offentliggøres.
Du kan læse reglerne for konkurrencen her.