Del din bedste rejsefortælling med os!

Sammen med Travel Kollekt og Sustain Daily er vi på jagt efter din bedste historie om din by: København, Aarhus eller Odense.

Konkurrencen

Vi er på jagt efter de bedste rejseberetninger!

Sammen med Travel Kollekt og Sustain Daily er vi på udkig efter de bedste insider-historier fra København, Aarhus eller Odense. Fortæl os din historie med fokus på et klimabevidst besøg i din by.

Det særlige ved din rejsefortælling: den skal henvende sig til både klimabevidste rejsende og de lokale. Det kan fx dreje sig om et tip til miljøvenlige transportmidler, offentlig transport, genbrug, arkitektur, innovative løsninger inden for bæredygtighed, regional, sæsonbetonet og klimavenlig gastronomi, kunst og kultur, klimavenlige oplevelser og fritidsaktiviteter såvel som livskvalitet eller det kreative miljø.

  • Indsendelsesperiode: 20.02.-31.03.2020
  • Offentliggørelse af de tre vindere: 20.04.2020


Bæredygtighed hos BoD
Vi trykker bøger i oplag fra 1 eksemplar. Det betyder, at vi kun producerer og leverer bøger, som rent faktisk er blevet købt af læserne via boghandlerne. Den ressourcebesparende produktion vha. den såkaldte print on demand-metode danner grundlaget for BoD, og miljøbeskyttelse er en grundlæggende del af vores virksomhedsfilosofi.

Alene i det forgangne år har vi nedsat vores energiforbrug, og dermed vores CO2-udledning, med 11 %. Derudover anvender vi udelukkende FSC-certificeret papir til vores bøger, mens foregår ved brug af emballage lavet af  fornybare råstoffer fra vores region og miljøvenlig tape med lim fremstillet på vegetabilsk basis.

I øjeblikket tester vi, med henblik på at beskytte vores bøger mod transportskader, alternativer til plastfolie – det er nemlig vores mål til stadighed at gøre vores bogproduktion mere bæredygtig, og på den måde forbinde økonomiske og bæredygtige interesser.Om Travel Kollekt
Du er i færd med at forberede en rejse og har allerede samlet en masse noter – men du ved ikke, hvordan du skal organisere dem? Med Travel Kollekt kan man sammensætte sine egne guidebøger, rejsemagasiner og rejse-bullet journals, som led i sine rejseforberedelser. Med udgivelsesværktøjet kan man udforme rejsebøgerne individuelt og endda personalisere dem. Det er med andre ord den perfekte måde at skabe orden i alle noterne og billederne og afløse den klassiske digitale linksamling på.Om Sustain Daily
Sustain Daily er et fællesskab og samlingspunkt – fysisk og digitalt – for alle, der ønsker at leve mere bæredygtigt. Vi er til for dig, som er klar til at kigge på dine hverdagsvaner, men ikke ved, hvor du skal tage fat.


SÅDAN DELTAGER DU

Har du lyst til at dele en særlig historie? Du finder alle vigtige informationer om vores skrivekonkurrence her:

  • Du har en særlig historie om en af de følgende byer: København, Aarhus, Odense
  • I din tekst giver du tips til et af følgende temaer: miljøvenlige transportmidler, offentlig transport, genbrug, arkitektur, innovative løsninger inden for bæredygtighed, regional, sæsonbetonet og klimavenlig gastronomi, kunst og kultur, klimavenlige oplevelses- og fritidstilbud såvel som livskvalitet eller det kreative miljø.
  • Din tekst er på dansk
  • Din tekst er maks. 6.000 tegn (inkl. mellemrum)
  • Du sender teksten i Word- eller Open Office-format til e-mail-adressen info@bod.dk, hvor teksten ”Jeg kender og accepterer betingelserne for deltagelse.” skal medtages i e-mailen
  • Du finder deltagelsesbetingelserne her


DET KAN DU VINDE

Dommerpanelet udvælger én vinder pr. by. Forfatterne vinder hver især en korrekturlæsning af deres tekst samt en oversættelse af teksten til engelsk ved en erfaren BoD-redaktør. De korrekturlæste tekster bliver, inkl. yderligere indhold, en del af en rejsetip-antologi, som bliver udgivet i samarbejde med BoD og Travel Kollekt. Vinderne modtager hver fem eksemplarer af antologien.

Vinderne tilbydes desuden en kontrakt med Travel Kollekt omkring udgivelse af de oversatte bidrag på Travel Kollekts platform. Den enkelte forfatter vil så modtage et honorar for hver gang hans/hendes tekst downloades.


DOMMERPANELET

LISBETH
JENSEN

Lisbeth elsker at rejse og udforske andre lande sammen med sin familie og går helst på  opdagelse langt væk fra de typiske turistkvarterer. Hun har lige fra begyndelsen været begejstret for Louises idé om at starte Travel Kollekt, og hun er spændt på de mange insidertips og det fine læsestof, der i sidste ende kommer ud af det!

LOUISE ZASTROW

Louise elsker at rejse og har boet i både Paris, Bangkok og København. Hun har skrevet og kurateret præmierede koge- og rejsebøger, magasiner og blogs – i Danmark såvel som internationalt. I 2016 grundlagde hun Travel Kollekt for at bevise, at planlægning, bæredygtige rejser og lykketræf kan gå hånd i hånd.

JOHANNE STENSTRUP

Johanne Stenstrup er en af Danmarks førende bæredygtighedsformidlere som medstifter af livsstilsmagasinet Sustain Daily. Hun arbejder til dagligt med at formidle bæredygtig livsstil og forbrug til læsere på tværs af medier, og snakker dagligt med både forbrugere, forretninger og organisationer der arbejder for den grønne omstilling.

NANNA LEE
THUSGAARD

Nanna er bæredygtighedsnørd og forandringsagent. Hun arbejder som senior sustainability manager hos Wonderful Copenhagen og har beskæftiget sig med cirkulær økonomi og innovationsprocesser i mange år. Hun er også kvinden bag Green Jazz, hvor hun arbejder på at forbedre de klimamæssige og sociale vilkår i verden.

Vi ønsker dig god fornøjelse med at skrive og glæder os til dine insidertips!

Skriv et svar

*Obligatorisk felt