Fortæl din historie – del din viden

Kunne din historie være interessant for andre? Har du en viden, som kan være nyttig for andre? Med BoD Classic kan du gøre din bog…

Det starter med Fun

For mange BoD-forfattere starter bogprojektet med BoD Fun, der er et produkt, hvor det er muligt at uploade et manuskript og få en professionel opsætning, hvorefter forfatteren kan bestille det ønskede antal trykte eksemplarer af bogen.  BoD Fun er en rigtig god mulighed for at få en professionel opsætning og et bogtryk i høj kvalitet.

Når du har skrevet et manuskript, taget alle de nødvendige beslutninger om papirkvalitet, billeder, farvevalg og omslag, så er der ikke nødvendigvis særlig langt til det næste skridt: en bogudgivelse.

For at udgive en bog, så kræver det rent grundlæggende, at bogen får et ISBN, som er et identifikationsnummer, der er nødvendig for at bogen skal kunne være tilgængelig for køb og udlån. Hos BoD tager du skridtet fra en trykt bog til en egentlig bogudgivelse med den udgivelsesform, der hedder BoD Classic.

Fortsætter det med Classic?

Hvis du har mod på at gå i kast med en bogudgivelse, så er BoD Classic en rigtig god mulighed. Du kan som forfatter med en forholdsvis lille økonomisk investering forsøge dig med en bogudgivelse.

Med BoD Classic kan du – nøjagtig som med BoD Fun – bestille et lille oplag af bogen til dig selv til samme lave pris. Det nye er indledningsvis, at bogen får et ISBN, som er det individuelle identifikationsnummer, som alle bøger i handlen skal have. Endvidere kan du også udgive bogen som e-bog – du kan altså både få en trykt version og en e-bog.


Med BoD Fun får du:

 • Lave trykpriser fra ét eksemplar
 • Online opsætningsværktøj
 • Ingen kontraktperiode

Med BoD Classic får du yderligere:

 • Trykt bog og/eller e-bog
 • ISBN til salg og udlån
 • Din titel i alle relevante boghandlere og onlineshops
 • Tryk og distribution ved bestilling
 • Attraktiv avance
 • Pligteksemplarer
 • Et års kontraktperiode
 • Internationalt salg
 • Pris 449 kr.

Når du har udgivet en bog med BoD Classic, så sørger BoD samtidig for, at bogen bliver tilgængelig i de kataloger, som boghandlere bruger til at bestille bøger hjem. Hvis du har valgt at udgive bogen både som trykt bog og e-bog, så vil bogen være tilgængelig for langt de fleste onlineboghandlere. Samtidig bliver bogen tilgængelig for bibliotekerne.

Endvidere så siger reglerne i Danmark, at når du udgiver en bog med ISBN i Danmark, så skal der sendes et pligteksemplar til Det Kongelige Bibliotek og Dansk BiblioteksCenter. Med en BoD Classic udgivelse, så sørger BoD for at sende pligteksemplarerne. Herefter bliver bogen katalogiseret, så også bibliotekerne kan købe bogen.

Her skal det handle om, at tage skridtet fra BoD Fun til BoD Classic, fordi BoD Classic giver dig det samme som BoD Fun bare med meget mere. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at der også er andre muligheder for at udgive en bog hos BoD, som måske basser bedre til dig.

Du har dels mulighed for at udgive en bog som e-bog – altså helt uden en trykt udgave, og dels mulighed for at udgive en bog med BoD Comfort, som er den mest omfattende bogudgivelsesform hos BoD, og som derfor også er en smule dyrere. Måske kan en BoD Comfort udgivelse blive det næste skridt efter BoD Classic, men det er en ny historie til en anden dag.


MERE INFO:
Her kan du læse mere om de forskellige muligheder for at udgive din bog med BoD:

BoD-Classic
BoD Comfort
BoD-ebog

FORTÆL DIN HISTORIE
Det kan være en skræmmende tanke bare at forestille sig en bogudgivelse. – Kan min bog overhovedet interessere nogen? – Er min bog god nok?  – Så kan alle læse, hvert ord jeg har skrevet? Eller mindst lige så slemt – måske er der ingen der vil læse min bog?

Der kan altså umiddelbart synes at være gode grunde til at holde sig bog for sig selv men der kan også være rigtig gode grunde til at dele den med andre. Den moderne teknologi betyder, at mange flere kan fortælle deres historie uanset om det er en personlig erfaring, historien fra et lokalområde, en institution, en bygning, en virksomhed, en forening eller en fiktiv historie til en roman.

Nu om dage er det nemt at søge information frem – det handler om et par klik med musen, så selv om din bog måske ikke bliver en bestseller, så kan den blive del af en større fortælling, hvor flere stemmer kan få plads end nogensinde før.

DEL DIN VIDEN
Hos BoD bliver der udgivet en del bøger af mennesker, der har en særlig viden om eller indsigt i et emne. Det kan være alt fra sport, rejser, maskiner, dyr, håndværk, videnskab og meget andet.

Hvad enten din viden stammer fra dit arbejde eller fra en interesse, så er der stor sandsynlighed for at andre kan drage nytte af din viden. Samtidig kan det være lærerigt at formidle sin viden til andre. Det siges at man virkelig ved noget om et emne når man er i stand til at undervise andre i det. Du har altså mulighed for at styrke din egen viden og indsigt alene ved at beslutte at dele den med andre.