Passion for håndbold

Med 30 års erfaring med håndboldtræning besluttede Peter Schmidt at skrive sin viden ned. Indtil videre er det blevet til fire bøger med træningsanvisninger og…

Vil du fortælle os, hvordan ideen til din bog/dine bøger opstod? Hvilken idé ligger bag bogprojekterne?

Mine bøger er jo som sådan meget faktuelle; de handler om håndboldtræning. Eller endnu mere præcist praktiske øvelser til håndboldtræning.

Helt tilbage i starten af årtusindet havde jeg fået ideen til hjemmesiden www.haandboldtips.dk fordi jeg selv ofte søgte, og ikke fandt, inspiration til min træning.

Jeg har været håndboldtræner i mange år, og er det stadig. Jeg har været på et utal af kurser, hvor jeg har fået en masse teoretisk viden og måske 1-2-3 øvelser med hjem. Men det var ligesom ikke nok når jeg stod i hallen.

Jeg manglede den praktiske tilgang. Der fandtes, dengang og nu, en hel del ganske fantastiske bøger om håndbold, men ingen af dem havde den praktiske tilgang som jeg ledte efter.

På et tidspunkt fik jeg foræret bogen ”1000 øvelser – basketball” af en god ven. Den bog lagde kimen til ideen om selv, at skrive de bøger jeg manglede. Jeg havde en hel del materiale allerede – fra min hjemmeside – så det var bare at gå i gang så at sige.

PeterSchmidt360x360SH

Bogforum

Du kan møde Peter Schmidt på Bogforum fredag d. 10. november 2017.

Læs hele BoD’s spændende program her.

Mockup_HåndboldtipsI

Håndboldtips

Peter Schmidts første bog om håndboldtræning kan ses her, og kan også lånes på eReolen.

Kan du nævne noget specielt eller særligt indenfor skriveprocessen, du ikke kommer til at glemme?

Hvis ”ikke kommer til at glemme” menes i betydningen ”det kedeligste”, så er det helt klart når manuskriptet er færdigt, og der skal læses korrektur og laves rettelser. Det er ikke særligt spændende.

Hvis jeg skal anlægge betydningen ”det mest spændende”, jamen så er det selvfølgelig at stå med den færdige bog. Hele skaberprocessen og udarbejdelse af cover er vildt spændende.

Bogomslaget har stor betydning for en bog og kan være en af de væsentlige udfordringer for en uafhængig forfatter. Hvordan foregik din proces omkring valg af omslag?

Det har ligget rimeligt fast fra starten hvordan jeg ville have det: Et billede fra hallen – med et mål, senere et mål og en bold – men i den stil.

Jeg har bevidst gået efter fire forskellige farvenuancer for at differentiere bøgerne fra hinanden. Den første bog: “Håndboldtips” er holdt i mellemblå/lyseblå.

Min anden bog: “Flere Håndboldtips” har et omslag i orangegule nuancer.

Den tredje bog: “Håndboldtips 3” har et omslag  i mørke blå/blågrå nuancer mens den fjerde og sidste bog i rækken: “Håndboldtips til træning og teori” er i røde farver.

Faktisk er den fjerde bog den, der stikker mest ud, for der har jeg for første gang flyttet mig selv på forsiden.  Grunden til at jeg dene gang er på forsiden er mest for at vise at den er lidt forskellig fra de tre foregående.

“Håndboldtips til træning og teori” indeholder nemlig udover de praktiske øvelser også en del teori – og det er første gang der er så meget teoretisk materiale med i en af mine bøger.

Mockup_HåndboldtipsIV

Flere håndboldtips

Peter Schmidts anden bog om Håndboldtips er netop udkommet i en ny udgave i oktober 2017.

Mockup_Håndboldtips

Håndboldtips 3

Peter Schmidts tredje bog om håndboldtræning kan ses her, og kan også lånes på eReolen.

Hvor lang tid gik der fra idéen til den/de færdige bog blev udgivet?

Min første bog kom i februar 2008. Selve ideen opstod primo 2007 og jeg havde aftale med forlag på plads august 2007 (Forlaget Djurs – genudgivet i 2. oplag i år på BoD). Så det gik rimeligt stærkt.

Hvad er du mest stolt af ved dine bøger?

At andre kan bruge dem. Jeg er kun blevet bekræftet i at jeg ramte et ”hul”, at der var brug for sådanne bøger.

Markedsføring er endnu en af de udfordringer som en uafhængig forfatter skal arbejde med. Hvordan har du planlagt markedsføringen af din bog/dine bøger?

Bøgerne bliver stort set kun markedsført via hjemmesiden www.haandboldtips.dk, via Facebook og på BoD. Som selvudgiver er det nok det sværeste at få hul igennem til den gode markedsføringside.

Hvilke tips eller råd om udgivelse og markedsføring ville du give andre forfattere?

Hmm. Godt spørgsmål! I forhold til markedsføring leder jeg selv efter gennemslagskraft.

I forhold til at udgive en bog: GØR DET. Hvis du tror på din ide.

Kan du nævne noget specielt eller særligt indenfor markedsføringen, du ikke kommer til at glemme?

He he – at det er så hulens svært når man ”bare” skriver fagbøger at få hul igennem.

Har du planer om at skrive flere bøger?

JA! Er så småt gået i gang med nr. 5.

Mockup_Håndboldtricks II

Håndboldtips til træning og teori

Peter Schmidts fjerde og seneste bog kan ses her, og  kan også lånes på eReolen.